Θυμωμένος με τον εαυτό του. Φορτωμένος με εκείνη την αυθεντική ποδοσφαιρική τσατίλα του σέντερ φορ που τα έχει με την τύχη του, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση χτύπησε δύο φορές στο δοκάρι. Και κάπως έτσι μια αντίδραση της στιγμής, που έγινε… viral. Το θέμα συζήτησης γύρω από την αναμέτρηση Κισσαμικός – Ολυμπιακός 1-1, που σφράγισε την πρόκριση των Ερυθρολεύκων στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν… έβλεπε μπροστά του με το σφύριγμα της λήξης ο -σκόρερ του πρωταθλητή –Ούρος Τζούρτζεβιτς. Οι συμπαίκτες του κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα των φίλων του Ολυμπιακού για να ανταποδώσουν το ζεστό χειροκρότημα, ο 23χρονος Σέρβος όμως έβαλε το κεφάλι κάτω και θέλησε να φύγει σφαίρα για τα αποδυτήρια. Δεν κατάφερε να τον σταματήσει ούτε ο Τάκης Λεμονής που επιχείρησε, ούτε καν ο Δημήτρης Νικολάου που έσπευσε για να τον μεταπείσει. Τι είχε συμβεί; Ο «Τζούκα», που άνοιξε το σκορ (30′) από την ασίστ του Ζιλέ, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να τελειώσει και το ματς. Δεν το έκανε με την κεφαλιά του (34′) που χτύπησε ψηλά στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Δεν το έκανε και στο 90’+3′, στη φάση που θα άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα (μιας και εν τω μεταξύ ο Αποστολίδης είχε ισοφαρίσει από το 68′). Αυτή τη φορά ήταν η ρίζα της δεξιάς δοκού στην οποία εξοστρακίστηκε η μπάλα. Και κάπου εκεί ο Σέρβος, που σκόραρε και την Κυριακή στην Κέρκυρα, θόλωσε.

Η εξήγηση του Λεμονή

«Είναι λογικό, ήθελε πάρα πολύ να σκοράρει κι άλλο γκολ. Είναι θετικό γιατί είναι επιθετικός. Το γκολ είναι η τροφή του στράικερ. Είναι πολύ σημαντικό που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι ένας παίκτης χρήσιμος για εμάς» σχολίασε ο Τάκης Λεμονής, που προφανώς δεν είδε θετικά και τις αγωνιστικές συμπεριφορές άλλων ποδοσφαιριστών του. «Αυτό είναι κάτι που απασχολεί εμάς. Σίγουρα από κάποιους είμαστε ευχαριστημένοι, από κάποιους άλλους όχι. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν κερδίζεις κανέναν αγώνα χωρίς σοβαρή προσπάθεια». Για την ιστορία, χθες έκανε ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό ο νεαρός Στάθης Λάμπρου που αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ. Για την ιστορία επίσης, το γκολ που δέχθηκε από τον Κισσαμικό ήταν το 31ο της σεζόν, σε 24 αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός που έναν μήνα πριν (31/10) έμεινε στο 0-0 με κοτζάμ Μπαρτσελόνα!

Κισσαμικός: Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84′ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73′ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61′ Τασιούλης).

Ολυμπιακός: Καπίνο, Λάμπρου (76′ Σισέ), Νικολάου, Ενγκελς, Φιγκέιρας, Μάρτινς, Ζιλέ, Ανδρούτσος (79′ Μάριν), Καρσελά, Μπεν, Τζούρτζεβιτς.