O Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:00) την ομόχρωμή του Ουνικάχα Μάλαγα και ο μουσικός επιμελητής δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάσει για το τραγούδι με το οποίο θα επενδύσει την είσοδο των δύο ομάδων.

Ναι, βάσει των κανονισμών, πρέπει να παίζει ο ύμνος της Ευρωλίγκας, το γνωστό πια «Devotion», αλλά στην προκειμένη περίσταση κολλάνε γάντι οι στίχοι της (συζύγου του Δημήτρη Σαραβάκου) Βίκυς Γεροθόδωρου που τους τραγούδησε ο Σάκης Ρουβάς…

«Ολα γύρω σου γυρίζουν, σκέψεις, λέξεις, σχέσεις, όλα. Ολα γύρω σου γυρίζουν, μέρες, νύχτες, μήνες, χρόνια…»

Ολα αυτά γυρίζουν γύρω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που στοιχειώνει ακόμη την ομάδα από την Ανδαλουσία!

Εν αρχή ην το ντεμπούτο, καθότι ο «3D» πρωτοφόρεσε την πράσινη φανέλα με το Νο 13 σε ευρωπαϊκό αγώνα, στις 3 Νοεμβρίου του 2004 στην Martin Carpena Arena, την οποία άλωσε ο Παναθηναϊκός με σκορ 83-75. Στην παρθενική εμφάνισή του ο προερχόμενος από τον Ηρακλή γκαρντ έγραψε 5 πόντους (0/3δ., 1/2τρ., 2/4 βολές), 6 ριμπάουντ, μία ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη και 4 φάουλ.

Σε αντίθεση με αυτήν την πρεμιέρα, στην οποία εμφανίστηκε ολίγον τι ψαρωμένος («και σοκαρισμένος, γιατί άλλο άθλημα έπαιζα κι άλλο αντιλήφθηκα ότι πρέσβευε και ζητούσε ο κύριος Ομπράντοβιτς»), επτά χρόνια αργότερα ήταν άλλος άνθρωπος!

Σε μια από τις πιο επικές και αριστουργηματικές εμφανίσεις της ζωής του, στις 24 Νοεμβρίου 2011, στο ίδιο γήπεδο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε μια φαντασμαγορική παράσταση και συνάμα κατέστησε σαφές τι ακριβώς σημαίνει «clutch player»: με το σκορ στο 75-71 στα 11” πέτυχε τρίποντο, ακολούθησε μία βολή τού (μετέπειτα αντιπάλου του και με τον Ολυμπιακό) Τρεμέλ Ντάρντεν για το 76-74.

Απέμεναν εννέα δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση και η εντολή του ακολουθήθηκε κατά γράμμα: ο Ρομέιν Σάτο έκανε την επαναφορά από τα πλάγια, ο Νικ Καλάθης έκανε μια βόλτα με την μπάλα και με μια «α λα hummer» πάσα σημάδεψε στην αριστερή πλευρά όπου ο Διαμαντίδης ήταν ήδη οπλισμένος για να μπουμπουνίσει το τρίποντο…

Σηκώθηκε και –ενώ μηδενιζόταν το χρονόμετρο –έστειλε την μπάλα συστημένη στο καλάθι της Ουνικάχα (76-77), ενώ ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ με τον Κρίσταπς Βάλτερς τσακώνονταν για το ποιος έφταιγε!

Ο Διαμαντίδης ολοκλήρωσε το ανδραγάθημά του με 23 πόντους (0/2δ., 7/11τρ., 2/2β.), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και το εγκωμιαστικό σχόλιο του Ζοτς ότι «αρπάξαμε τη νίκη με τη στρατηγική μας, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς τον καρπό του Δημήτρη».