Η σιγουριά στο πρόσωπό του σε συνδυασμό με τα κριτήρια πρόκρισης στο Euro 2020 (σαφώς πιο ευνοϊκά από αυτά του Μουντιάλ) δείχνουν ότι ο Μίχαελ Σκίμπε θα παραμείνει στο τιμόνι της εθνικής ομάδας περισσότερο από τα δύο χρόνια που αναγράφονται στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε χθες με την ΕΠΟ.

«Θα είμαστε στα τελικά του Euro το 2020, είμαι βέβαιος και όλοι μάθαμε από τα λάθη μας» είπε ο γερμανός τεχνικός, που έβγαλε και τον… καημό του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει οι έλληνες παίκτες να παίζουν στις ομάδες τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δείτε για παράδειγμα τον Βέλλιο. Ηταν μια χαρά στον Ηρακλή, αλλά στην Αγγλία δεν έπαιξε. Η αυτοπεποίθησή του επηρεάστηκε» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που αναφέρθηκε και στην αλλαγή της έδρας. «Το Γ. Καραϊσκάκης μπορεί να είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με την Εθνική όλων των Ελλήνων. Είναι καλό να παίζουμε και σε άλλες πόλεις, όπως γίνεται και με την Εθνική Γερμανίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, τόνισε ότι «δεν γινόταν να ακυρώσουμε από ένα αποτέλεσμα τη συνολική προσπάθεια».