Την ευκαιρία να πλησιάσει στους έξι βαθμούς την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα, έχασε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 0-0 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές».

Σε δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (προηγήθηκε το 0-0 με την Ατλέτικο Μαδρίτης την 12η αγωνιστική), οι «μερένγκες» δεν κατάφεραν ούτε να πάρουν το «τρίποντο», αλλά ούτε και να σκοράρουν. Δεν εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» της Θέλτα στο «Καμπ Νου» το μεσημέρι του Σαββάτου (2-2) κι έτσι παραμένουν στο -8 από την κορυφή. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 87΄ αποβλήθηκε ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος, με δεύτερη κίτρινη κάρτα (είχε δει την πρώτη στο 11΄).

Δυσκολεύτηκε η Σεβίλη απέναντι στη Λα Κορούνια, αλλά επιβλήθηκε με 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, όπου ισοβαθμεί με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τα γκολ της Σεβίλλης πέτυχαν οι Μπεν Γεντέρ (45+1) και Κρον-Ντέλι (79′).

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν «σκόνταψε», καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τη Θέλτα στο «Καμπ Νου» (2-2).Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασε ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια (Μέσι και Πικέ) αλλά η Θέλτα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα προηγήθηκε με γκολ του Ασπάς στο 20′, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι ισοφάρισε. Ο Σουάρες σημείωσε το 2-1 (από ασίστ του Ζόρντι Αλμπα) στο 62′, αλλά ο Γκόμες (ασίστ ο Ασπας) ισοφάρισε για τη Θέλτα στο 70′.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μάλιστα και μία εξαιρετική ευκαιρία στο 86′ όταν ο Τερ Στέγκεν νίκησε στο τετ-α-τετ τον Σίστο. Στην τελευταία καλή στιγμή της Μπαρτσελόνα ο Αλκάρεθ με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ. Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έχασε βαθμούς σε αγώνα πρωταθλήματος στο Καμπ Νου ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 2016, στο ντέρμπι με τη Ρεάλ (1-1).

*** Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρισκόταν πίσω στο σκορ για περισσότερο από 60 λεπτά, αλλά κατάφερε να φέρει τα… πάνω-κάτω και να πάρει τη νίκη επί της Σοσιεδάδ με 2-1. Ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 88΄ χάρισε το «τρίποντο» στους «ροχιμπλάνκος». Η Σοσιεδάδ είχε προηγηθεί με τον Γουίλιαν Χοσέ (29′), ενώ η Ατλέτικο είχε ισοφαρίσει με τον Φελίπε Λουίς (63′).