Με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 435 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες στις Διευθύνσεις Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού του Δήμου Αθηναίων. Διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένες Διευθύνσεις είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα με την έγκριση των θέσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου, η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι οκτώ μήνες.

Οι προσλήψεις γίνονται με στόχο να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν με τη λήξη –όπως άλλωστε είναι προγραμματισμένη –συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, αλλά και εκείνου του προσωπικού που είχε προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ. Εξάλλου, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες Διευθύνσεις οι ανάγκες είναι μεγάλες, οπότε είναι επιτακτική η πρόσληψη προσωπικού Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, οι 400 από όσους προσληφθούν πρόκειται να απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας και οι υπόλοιποι 35 ως προσωπικό στη Διεύθυνση Μηχανολογικού.

Ειδικότερα, αναμένεται να προσληφθούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων:

– 30 οδηγοί απορριμματοφόρων ΔΕ με άδεια ταχογράφου

– 220 εργάτες καθαριότητας – συνοδοί απορριμματοφόρων ΥΕ

– 150 εργάτες καθαριότητας εξωτερικών χώρων ΥΕ

Στη Διεύθυνση Μηχανολογικού πρόκειται να προσληφθούν αναλυτικά:

– 15 ηλεκτροτεχνίτες αυτοκίνητων ΔΕ

– 10 μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων ΔΕ

– 3 τεχνίτες ΔΕ γενικών καθηκόντων, όπως για παράδειγμα για επισκευή και συντήρηση αυτοκινήτων – οχημάτων, για ευθυγράμμιση, ζυγοστάθμιση και αντικατάσταση ελαστικών

– 1 τεχνίτης εργαλειομηχανών τόρνου ΔΕ

– 2 ηλεκτροσυγκολλητές ΔΕ

– 1 ταπετσιέρης οχημάτων

– 3 τεχνίτες φανοποιοί ΔΕ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός και οι συγκεκριμένες ειδικότητες που πρόκειται να προσληφθούν για οκτώ μήνες με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι όμοιες με αυτές που ο Δήμος Αθηναίων έχει αιτηθεί για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι προσλήψεις αυτές, πάντως, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ το κόστος για τη μισθοδοσία του εν λόγω προσωπικού ανέρχεται στο ποσό των 4.559.494 ευρώ. Αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιευθούν οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι.