Στην Ξάνθη είχε ζήσει την καλύτερη περίοδο της ζωής του και η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε εκεί να βιώσει την καλύτερη εμφάνιση της νέας του ομάδας.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν το πρόσωπο της βραδιάς στην Ξάνθη, όπου ο Δικέφαλος σε ρυθμό καταιγίδας, ασορτί με την καταρρακτώδη βροχή, θριάμβευσε (3-0) πετυχαίνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Επειτα από έξι αποτυχημένες προσπάθειες στα προηγούμενα παιχνίδια μακριά από την Τούμπα, στα οποία συνολικά είχε σημειώσει τρία γκολ, όσα έβαλε μαζεμένα στα Πηγάδια!

«Πρόκειται για ένα μέρος όπου έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, αλλά τώρα είμαστε αντίπαλοι και έπρεπε να νικήσουμε. Αυτή η επιτυχία θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών» τόνισε ο τεχνικός του Δικεφάλου που έβαλε και αυτός το χεράκι του, αλλά βοηθήθηκε και από τη μοίρα.

Αρχικά, για πρώτη φορά έβαλε τέσσερις Ελληνες στην αρχική ενδεκάδα, με τον έναν να είναι καλύτερος από τον άλλο, με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Πασχαλάκη (ο ΠΑΟΚ του πρόσφερε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020 πριν από το ματς) που κατέβασε ρολά σώζοντας την ισοφάριση (28′) στην πιο καθοριστική φάση.

Ο Κουλούρης –που για χάρη του ο Λουτσέσκου έχει βάλει σε δεύτερο πλάνο τον Πρίγιοβιτς –ήταν εξαιρετικός, όπως και ο Λημνιός δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Πέλκας (επιτέλους) βασικός μαζί με τον Τσίμιροτ ήταν οι κουβαλητές της μπάλας σε γρήγορο τέμπο δίνοντας στον ΠΑΟΚ μεγάλη φρεσκάδα.

Εκεί έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός νωρίς (θλάση στο 8′) του Ελ Καντουρί, με τον Μακ να παίρνει τη θέση του και να χρίζεται σκόρερ με διπλή προσπάθεια (2-0 στο 33′) και τον Πέλκα να προωθείται αναγκαστικά πιο μπροστά. Δύο κινήσεις που άλλαξαν όλο το ματς.

Απρόσμενος σύμμαχος του ΠΑΟΚ ήταν άθελά του φυσικά και ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων του πρωταθλήματος, ο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης, που έπιασε αέρα στο 25′ στο φάουλ του Βιεϊρίνια (αυτογκόλ Ντε Λούκας στη συνέχεια) και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του στην κεφαλιά του Κρέσπο (3-0 στο 62′), ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη απόκρουσή του.

Οι δηλώσεις του Μαρίν Λέοβατς στην Κροατία («Ψάχνω καλύτερη ομάδα») έβαλαν περισσότερη κηροζίνη στο μηχανοκίνητο του ΠΑΟΚ.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (52′ Μελιόπουλος), Λουσέρο (77΄ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (55′ Π. Ορφανίδης), Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια (70΄ Μαλεζάς), Τσίμιροτ, Κάνιας (74΄ Μαουρίσιο), Λημνιός, Ελ Καντουρί (12′ Μακ), Πέλκας, Κουλούρης.