Από έναν βαθμό, ένα ημίχρονο και τις εντυπώσεις μοιράστηκαν Λάρισα και Γιάννινα μένοντας τελικά στο 1-1, στο ΑΕΛ FC Arena.

Και μπορεί οι δύο ομάδες να ήθελαν τη νίκη, αλλά τελικά έμειναν ευχαριστημένες και με τον βαθμό τον οποίο θα μπορούσαν να είχαν χάσει εκατέρωθεν αν ήταν πιο εύστοχοι οι παίκτες τους.

Το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων με το πέναλτι του Ναζλίδη στο 5ο λεπτό (το κέρδισε ο ίδιος από παρατεταμένο τράβηγμα του Μπέριου και το υπέδειξε ο διαιτητής Ζαχαριάδης) επέτρεψε στη Λάρισα να παίξει ακόμα πιο ελεύθερα, έχοντας καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος. Αν και τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο την έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 26′, όταν ο Μπόζοβιτς εξουδετέρωσε με μεγάλη απόκρουση το σουτ στην κίνηση του Γιάκου.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ανήκει στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που ισοφάρισε με τον Κόντε στο 55′ (7ο φετινό του γκολ) και με τον ίδιο παίκτη θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο 84′.

Τα Γιάννινα που είχαν και τις απουσίες των τραυματιών Ροντρίγκες και Χαλκιαδάκη, αλλά και του Κοζορώνη που έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, σημείωσαν την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία τους.

Το μήνυμα

Οι γηπεδούχοι (που έχασαν τη σημαντικότερη ευκαιρία τους στο 61′ με τον Ζίζιτς) πέρασαν και ένα μήνυμα που αγγίζει τον καθένα σε κάθε άκρη της Ελλάδας, καθώς στις περίφημες βυσσινί φανέλες ξεχώριζε το μήνυμα «Μάνδρα, 23 νεκροί, ντροπή», το οποίο αναφερόταν φυσικά στην ανείπωτη τραγωδία που είχε την τραγική κατάληξη με τον χαμό τόσων αθώων ανθρώπων.

Θυμίζουμε ότι η Λάρισα, που δεν έχει χορηγό στις φανέλες της, είχε περάσει και πέρυσι ένα άλλο μήνυμα, τότε για τους πρόσφυγες, το οποίο ανέφερε: «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας».

ΑΕ Λάρισας: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82′ Μασούρας), Ντέλετιτς (73′ Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87′ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Μπέριος, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (51′ Τζημόπουλος), Γιάκος (90’+ Σκόνδρας), Μανθάτης, Σολτάνι (81′ Μπετρά), Κόντε.