Τα περιβόητα «χασομέρια», που έλεγαν οι παλιοί, σηκώνουν πολλές φορές συζήτηση. Αυτό όμως που έγινε χθες στη Λαμία δεν είχε να κάνει με απλές καθυστερήσεις αλλά με… παράταση.

Πρωταγωνιστής του ματς ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Παναιτωλικό ήταν ο διαιτητής Νεοφυτιάδης, ο οποίος κράτησε δέκα λεπτά καθυστερήσεις, με τη Λαμία –που έχανε με 2-0 πριν από τη συμπλήρωση 25 λεπτών παιχνιδιού –να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης (σκόρερ ο Βουό) στο 97′. Ηταν η φάση που προκάλεσε την έκρηξη των ανθρώπων του Παναιτωλικού, με τους φιλοξενουμένους να διαμαρτύρονται έντονα για το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ. Θα πρέπει εδώ μάλιστα να σημειωθεί ότι ο διαιτητής είχε δείξει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, αλλά κράτησε δέκα, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της ομάδας του Αγρινίου.

Ο Ρόσα (12′) και ο Ντίας (24′) είχαν δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια εύκολη επικράτηση της ομάδας του Αγρινίου, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το ματς.

Και ναι μεν στο γκολ του Ακόστα στο 69′ δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι, έγινε όμως το έλα να δεις από τους φιλοξενουμένους στη φάση του 97′. Ενα λεπτό πριν από το 2-2 ο Νεοφυτιάδης είχε αποβάλει τους Μπεχαράνο και Ακόστα, ενώ στο 99′ άφησε τη Λαμία με εννέα παίκτες, δείχνοντας κόκκινη και στον γκολκίπερ των γηπεδούχων Νίκο Παπαδόπουλο. Το ματς έληξε τελικά στο 100′, αν και λίγο ακόμα και θα πήγαινε στα… πέναλτι, σύμφωνα με την αντίληψη που είχε ο διαιτητής για τον χρόνο των καθυστερήσεων.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (29′ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Κουκόλης (42′ Βουό), Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (62′ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον.

Παναιτωλικός: Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Ντίας, Ρόσα (70′ Κλέσιο), Μάζουρεκ (75′ Τσοκάνης), Μοράρ (79′ Μαρκόβσκι).