Οι λάτρεις των αριθμών μπορούν να εστιάσουν στο χθεσινό ματς της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Είναι τόσο πολλά τα ρεκόρ που έσπασαν οι Κυανέρυθροι με τη μεγάλη νίκη τους με 1-0 που εύκολα μπορεί κάποιος να χάσει το μέτρημα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης νίκησε χάρη στο γκολ του Ντουρμισάι στο 73′ και έβαλε τέλος στο φετινό αήττητο των Πράσινων στη Λεωφόρο. Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟ εντός με προπονητή τον Ουζουνίδη. Το Τριφύλλι έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη (Αστέρας, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος) και αν προσθέσει κάποιος και ότι η προηγούμενη εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού ήταν στο μακρινό 2001, με γκολ του Ζίζι Ρόμπερτς, έχει στο πιάτο ένα εντυπωσιακό κάδρο της επιτυχίας των φιλοξενούμενων.

Με τον Σιώπη να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή οι Κυανέρυθροι κατάφεραν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να βρει δημιουργία στο παιχνίδι του και την ίδια στιγμή ο Σπιριντόνοβιτς έκοβε κι έραβε στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, επιλέγοντας να παίξει με κόντρες. Ορθή τακτική κι αναμενόμενη απ’ την πλευρά του Γρηγορίου. Η αλλαγή του έλληνα τεχνικού στο 62′ με τον Ντουρμισάι να περνά στο ματς αποδείχθηκε καθοριστική καθώς ο νεαρός στράικερ έκρινε το ματς. Ο 21χρονος σέντερ φορ του Πανιωνίου εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Ρέις και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 ήταν γεγονός στο 73′ και ήταν παράλληλα το τέλος για τους Πράσινους.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης αναγνώρισε την ανωτερότητα των Κυανέρυθρων: «Ο Πανιώνιος κέρδισε δίκαια. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα κι αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλχημείες».

Απ’ την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Πανιωνίου Μιχάλης Γρηγορίου υποστήριξε: «Είναι μια δικαίωση και για μένα, είναι από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας μου».

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χουλτ, Σιλά (46′ Ρέις), Καμπέσας (70′ Εμμανουηλίδης), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (46′ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν, Μολίνς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (84′ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς (70′ Μασούρας), Λάμπρου, Γεσίλ (62′ Ντουρμισάι).

ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ

Συνθήματα και συμπλοκές

Το χθεσινό παιχνίδι στη Λεωφόρο σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού, με το τέλος του αγώνα. Η ένταση ξεκίνησε όταν λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του ματς οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού φώναξαν συνθήματα εναντίον της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Σ’ εκείνο το σημείο υπήρξαν οπαδοί του Παναθηναϊκού (που κάθονταν στη Θύρα 2) οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας χειρονομίες προς το πέταλο των οργανωμένων.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήρθαν στα χέρια στην εξέδρα δίπλα από τα επίσημα και οι συμπλοκές κράτησαν αρκετά λεπτά. Υπήρχαν βέβαια και οι πιο ψύχραιμοι που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολο. Τελικά τα επεισόδια σταμάτησαν αφού όμως πρώτα είχε γίνει ο κακός χαμός.