Ο Αρης συνεχίζει την πορεία που οδηγεί στην επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα και δείχνει ότι ξέρει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται. Ο Κισσαμικός τού έβαλε δύσκολα χτες στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και πάλι βρέθηκε ο τρόπος για το τρίποντο. Κι αυτή τη φορά ήταν ο Κενάν Μπαργκάν που σκόραρε στο φινάλε του α’ μέρους.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού με το 1-0 επί του Κισσαμικού έφτασε τις έξι νίκες σε ισάριθμα ματς και είναι ήδη πέντε βαθμούς μπροστά από Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας.

«Ηταν ένα ματς το οποίο αφήσαμε και πήγε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των τελευταίων λεπτών. Ημασταν τυχεροί στο δοκάρι του Κισσαμικού. Και στο πρώτο ημίχρονο, και στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου, έπρεπε να καθαρίσουμε την προσπάθεια», σημείωσε ο τεχνικός του Αρη, ο οποίος αναφερόμενος στον Κισσαμικό, τον χαρακτήρισε ενδεχόμενη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής και μπροστά σε 3.000 θετές στο γήπεδο της Αγυιάς η Παναχαϊκή νίκησε 1-0 τη Δόξα Δράμας (Αποστολόπουλος στο 27′) με την οποία ισοβαθμεί πλέον στη δεύτερη θέση. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν θέλησε να μιλήσει για στόχο ανόδου: «Εχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας μέχρι τις γιορτές. Τότε θα δούμε πού βρισκόμαστε. Ο μόνος στόχος τώρα είναι η νίκη σε κάθε ματς».

Πρώτη ήττα για τη Δόξα και ο Αγγελος Διγκόζης ήταν απόλυτος, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αρη στη Δράμα: «Πρέπει να διαχειριστούμε την ήττα, έχουμε εμπειρία και τους παίκτες να το κάνουμε» είπε ο τεχνικός της Δόξας.

Ενας… Ρούνι έδωσε τη νίκη στη Βέροια επί της Σπάρτης (1-0), που είναι πάλι σε αναζήτηση προπονητή.

Ο 20χρονος Καμερουνέζος Βανκεβάι Ρούνι σκόραρε για τρίτη φορά με τη φανέλα της Βέροιας και προσέφερε ένα ακόμα τρίποντο. Οταν ο Βανκεβάι Ρούνι σκοράρει, η ομάδα του είναι νικήτρια. Σκόραρε στο 2-1 επί του Αιγινιακού στο Κύπελλο, στο 3-1 επί του Απόλλωνα στη Λάρισα και στο προχτεσινό παιχνίδι. Παρελθόν αποτελεί για τη Σπάρτη ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από δέκα ημέρες τον Κώστα Σωτηρόπουλο. Με πρωταγωνιστή τον Λουκίνα (δύο γκολ), ο Καραϊσκάκης νίκησε 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ ένα γκολ (Αγρόδημος) ήταν αρκετό στον Απόλλωνα Λάρισας να νικήσει τον Αιγινιακό. Η 6η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τρία παιχνίδια: Καλλιθέα – Παναιγιάλειος και Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου (15.00), Εργοτέλης – ΟΦΗ (17.00).

Στη βαθμολογία, ο Αρης έχει 18 βαθμούς και ακολουθούν Παναχαϊκή και Δόξα από 13, Καραϊσκάκης 12, ΟΦΗ (5 αγ.) 11.