Προφανώς δεν ήταν πρώιμο δώρο γενεθλίων στον εαυτό του. Και αύριο άλλωστε, που πατά τα 26 του χρόνια, ο γεννημένος στις 5/12/1991 Ομάρ Ελαμπντελαουί σε δράση θα είναι. Απέναντι μάλιστα σε κοτζάμ Γιουβέντους στην αναμέτρηση που κλείνει τη φετινή αυλαία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί και αν είναι που αξίζει να επιχειρήσεις πάρτι γενεθλίων.

Δεν νομίζουμε λοιπόν ότι το… σημάδεψε το ματς του Σαββάτου με τον Απόλλωνα ο νορβηγός μπακ. Την καλύτερη εμφάνισή του από την «επανεμφάνισή» του με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Απλά του συνέβη. Και την ευχαριστήθηκε. Μέχρι και γκολ έβαλε τελειώνοντας υποδειγματικά τη μαγική μπαλιά του Αλεξέι Ρομαό. Το πρώτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα στη «μ.τ.» εποχή, στη μετά τον τραυματισμό του προσπάθεια για ολική επαναφορά.

Ενώ λοιπόν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον έπειτα από την προχθεσινή νίκη των πρωταθλητών, ο Τάκης Λεμονής πήρε το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα από το δεξί άκρο της άμυνας. Από τον Ομάρ που πατώντας το γκάζι προφανώς και αλλάζει τα αγωνιστικά δεδομένα του συνόλου. Ο καλύτερος ακραίος μπακ που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Με «κυβικά» που τον Γενάρη του 2016 έβαλαν σε πειρασμό κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Και μιας και γυρίσαμε τον χρόνο πίσω: Μάης του 2016 ήταν σε εκείνη την κουραστική αναμονή της απόφασης Κοντονή για το πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μια Πέμπτη διαπιστώθηκε πως ο Νορβηγός δεν θα είναι διαθέσιμος και κάπου εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα μιας ιστορίας που τον κράτησε εκτός δράσης για έξι μήνες, αλλά που τον καθυστερεί πολύ περισσότερο.

Πάντα στη λίστα Σίλβα

Τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός δέχθηκε να τον δώσει στη Χαλ του Μάρκο Σίλβα με δανεισμό. Περισσότερο για να τον βοηθήσει να αλλάξει τις εικόνες του. Για να βρει την δύναμη να κάνει μια νέα αρχή. Δεν πήγε άσχημα αλλά, όπως φαίνεται, εδώ σε γνώριμα λημέρια είναι που θα αποφασίσει αν μπορεί να… γυρίσει στα παλιά. Σε εκείνες τις τρομερές κούρσες που αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν του. Και όσο για τον Σίλβα; Λέγεται πως πάλι στη λίστα του τον έχει. Τώρα που βρίσκεται στον πάγκο της Γουότφορντ.

– Ο ισπανός διαιτητής Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν θα διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση Ολυμπιακός – Γιουβέντους.

Ο Καρίμ σφράγισε την ανατροπή

Μπόλικη περιπέτεια και στη 13η στροφή της Σούπερ Λίγκας για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι όμως και πάλι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τη δουλειά, έστω και αν το καρδιοχτύπι έφτασε ώς το 80’. Αυτή τη φορά ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που καθάρισε για όλους. Ο Ιρανός που πέρασε στο 62’ της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα και με δύο δικά του γκολ (80’, 94’) υπέγραψε φαρδιά – πλατιά τη νίκη (3-1) των πρωταθλητών.

Ηταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα και η έκτη τις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Σαφώς υπάρχει σε εξέλιξη μια αντεπίθεση και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Η εικόνα όμως δεν είναι ανάλογη της περίστασης. Ο Απόλλων (Ελμπάζ 23’ από ολέθριο λάθος του Σισέ) έγινε η 6η διαφορετική ομάδα του πρωταθλήματος που άνοιξε το σκορ εις βάρος των Ερυθρολεύκων και η τρίτη που το έκανε μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (Αστέρας, Ατρόμητος οι προηγούμενες).

Το καλό για την ομάδα του Λεμονή είναι πως αυτή τη φορά η αντίδραση ήρθε αμέσως, με τον Ρομαό να πασάρει υποδειγματικά και τον Ομάρ (31’) να σημαδεύει σωστά για την ισοφάριση. «Ολοι θέλουμε ευχάριστα απογεύματα αλλά έχουμε δει τις συνθήκες φέτος. Θα μετρήσει στο τέλος ποιος θα πάρει τους πιο πολλούς πόντους. Στο ημίχρονο ήμουν πολύ ήσυχος. Είπα στους παίκτες ότι σίγουρα θα το γυρίσουμε και με 3-4 γκολ. Αντιδράσαμε καλά. Υπήρχε ένα διάστημα βιαστικών αποφάσεων αλλά το ξεπεράσαμε» εξήγησε ο έλληνας τεχνικός, αλλά εκείνος ξέρει την πίεση που νιώθει βλέποντας τον Ολυμπιακό να κάνει σταθερά τα εύκολα δύσκολα.

Για την ιστορία: αν η αλλαγή του Ανσαριφάρντ με τον Τζούρτζεβιτς έφερε στο γήπεδο τον σωστό σκόρερ, εκείνη του Πάρντο αντί του Σεμπά (66’) έδωσε στον Ολυμπιακό την ώθηση που χρειάζονταν δημιουργικά.