Το πιο ωραίο δημιούργημα του πολιτικού μηχανικού Χρήστου Σερέλη δεν είναι κάποιο τεχνικό έργο στον λιμένα Λαυρίου όπου εργάζεται, αλλά η ίδια η ομάδα της πόλης που κάθε φορά εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο!

«Ναι, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία μας» είπε ο κόουτς των γηπεδούχων (που είχαν κορυφαίο τον Μακένζι Μουρ με 20 π.) μετά τον χθεσινό θρίαμβο (80-72) επί της ΑΕΚ, που φέρνει το Λαύριο στην τετράδα.

Στο κλειστό της πόλης βρέθηκε και ο χρηματοδότης της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος στον οποίο δεν άρεσε καθόλου η εικόνα της ομάδας του, και είναι πιθανό, η χθεσινή ήττα να αποτελέσει απαρχή εξελίξεων.

Το Λαύριο θα ήταν ακόμα πιο ψηλά αν δεν δεχόταν εκείνο το τρίποντο-μαχαιριά του Βασιλόπουλου στην εκπνοή του αγώνα με τον Αρη. Ο οποίος παρεμπιπτόντως έζησε τον δικό του εφιάλτη το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα, γνωρίζοντας τη συντριβή (70-40) από τον Προμηθέα!

Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι; Μάλλον όχι, καθώς η πορεία του Προμηθέα Πατρών και του Λαυρίου μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις δύο ομάδες να έχουν στηθεί σε πολύ στέρεες βάσεις.

«Απλά ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που είδαν το παιχνίδι» είπε ο τεχνικός του Αρη, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Οι δύο Αιώνιοι είχαν εκ των πραγμάτων εύκολο έργο κόντρα σε Κόροιβο και Τρίκαλα και μπορούσαν να χάσουν τα παιχνίδια τους μόνο εάν οι αντίπαλοι έκαναν ένσταση, καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησαν παίκτες που δεν είχαν δώσει το «παρών» στο προσκλητήριο της εθνικής ομάδας στον αγώνα με τη Βρετανία στο Λέστερ.

Με Σπανούλη

Στο ΣΕΦ, η είδηση στο άνετο 97-76 του Ολυμπιακού επί του Κοροίβου ήταν η επιστροφή του Σπανούλη (13 π., 5 ασίστ) έπειτα από δύο μήνες και μία ημέρα, με πολλούς παίκτες στη συνέχεια να πηγαίνουν με τούρτα στο σπίτι του Ρόμπερτς για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, κάνοντάς του πάρτι-έκπληξη!

Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός (87-56 τα Τρίκαλα) έπαιξε αρκετή ώρα με τους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Στο ντέρμπι ουραγών, στη Νέα Σμύρνη, ο ΜακΦάντεν επέστρεψε στην Α1 (έπαιζε πέρυσι με τον ΠΑΟΚ) και έκανε όργια (35 π.) οδηγώντας την Κύμη σε τεράστια νίκη επί του Πανιωνίου στην παράταση (92-91), ο οποίος πλέον ψάχνει ένα θαύμα για να μείνει στην κατηγορία.

Σπουδαίες νίκες για ΠΑΟΚ (70-56 τον Κολοσσό Ρόδου στην Πυλαία) και Ρέθυμνο (89-70 τον ΓΛ Φάρο στη Λάρισα!).

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες): Παναθηναϊκός 14, Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών 13, Λαύριο 12, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ 11, Κόροιβος Αμαλιάδας, Αρης, Κολοσσός Ρόδου και ΓΛ Φάρος 10, Ρέθυμνο και Τρίκαλα 9, Κύμη 8, Πανιώνιος 7.