Αήττητο τέλος στη Λα Λίγκα για τις Νυχτερίδες της Βαλένθια, καθώς έπεσαν θύματα των Αθουλόνες της Χετάφε, οι οποίοι νίκησαν με 1-0. Η Βαλένθια έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους δύο βαθμούς, καθώς οι Καταλανοί είχαν τις πρώτες τους απώλειες στο Καμπ Νου από τον κακό τους δαίμονα, τη Θέλτα (2-2).

Ταυτόχρονα, η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ δηλώνει αδυναμία στη διατήρηση των σκήπτρων, όπως φάνηκε στο Μπιλμπάο (0-0 με την Αθλέτικ), ξεκαθαρίζοντας από νωρίς την εικόνα του παζλ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί είχαν την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια στο Καμπ Νου από τους Γαλιθιάνους, οι οποίοι είναι η μοναδική ομάδα της Λα Λίγκα που νικούν την Μπάρτσα τουλάχιστον μία φορά την τελευταία τριετία.

Το γεγονός από μόνο του δεν θα ήταν τόσο δυσάρεστο (αύξησαν άλλωστε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά τους από τη Βαλένθια) αν δεν συνδυαζόταν με τον τραυματισμό (στο δεύτερο γκολ της Θέλτα) του καλύτερου αμυντικού τους, του Σάμουελ Ουμτιτί, που υπέστη τράβηγμα δικεφάλου και θα απουσιάσει από τους αγώνες για δύο μήνες.

Φυσικά τέθηκε νοκάουτ για το κλάσικο της 23ης Δεκεμβρίου, ενώ στο Τσαμπιονς Λιγκ θα επιστρέψει στους αγώνες της φάσης των 16. Συνολικά θα λείψει από 14 παιχνίδια.

«Ηταν μία σειρά από ατυχή γεγονότα σε μία φάση. Το πιο δυσάρεστο απ’ όλα ήταν ο τραυματισμός του Ουμτιτί», παραδέχτηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αισιόδοξος Ζιζού

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Μπάρτσα, μένοντας στο 0-0 με την Μπιλμπάο στον Λάκκο των Λεόντων.

Η αποβολή του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος για 24η φορά στην καριέρα του (ρεκόρ φυσικά) δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση. Εν αντιθέσει με τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του Ζινεντίν Ζιντάν πως η Βασίλισσα θα καταφέρει να καλύψει τους οκτώ βαθμούς διαφορά που τη χωρίζουν από την κορυφή, παρά τους μόλις 28 πόντους που έχει συγκεντρώσει σε 14 αγωνιστικές που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων εννέα σεζόν.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα έχουμε κι άλλη ευκαιρία στη διάρκεια της σεζόν για να μειώσουμε τη διαφορά. Προς το παρόν υπάρχουν τρεις ομάδες μπροστά μας, αλλά έχουμε ακόμα έξι μήνες αγώνες», υπογράμμισε ο πάντα αισιόδοξος Ζιζού.

Στα άλλα παιχνίδια: Μάλαγα – Λεβάντε 0-0, Ατλέτικο – Σοσιεδάδ 2-1, Σεβίλλη – Λα Κορούνια 2-0, Λεγκανές – Βιγιαρεάλ 3-1.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 36, Βαλένθια 31, Ατλέτικο Μαδρίτης 30.