Χωρίς να βρει ιδιαίτερη αντίσταση και έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ «απέδρασε» με τη νίκη από την έδρα του Λεβαδειακού με σκορ 2-0, ανεβαίνοντας μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ενωση πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και μέσα στα πρώτα 15 λεπτά κατάφερε να απειλήσει τρεις φορές. Δύο με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (1′, 12′) και μία με τον Αραούχο (15′). Ωστόσο, η ομάδα του Χιμένεθ δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ στο καλό της διάστημα στο πρώτο μέρος, με τον Λεβαδειακό να κλείνει σταδιακά τους χώρους και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, οι οποίοι κρατούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, χωρίς, όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ξεκλείδωσε την άμυνα

Ο Λεβαδειακός είχε «γεμίσει» το κέντρο του και παράλληλα αμυνόταν με δύο παίκτες στα άκρα, σε κάθε προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων να αναπτυχθούν από εκεί, φτάνοντας έτσι το ματς στο ημίχρονο, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ωστόσο στο 52′ η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Οι Αραούχο και Λιβάγια συνεργάστηκαν υποδειγματικά, με τον κροάτη φορ να βρίσκεται απέναντι από τον Επασί και με ένα γλυκό πλασέ, να κάνει το 1-0! Ενα λεπτό μετά, έπειτα από λάθος των στόπερ του Λεβαδειακού, ο Αραούχο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αποτυγχάνοντας να τον νικήσει και να «καθαρίσει» πιθανότατα το παιχνίδι.

Τελικά το έκανε στο 66′. Σε μια φάση που ξεκίνησε από το βολέ του Τσιντώτα και την προσπάθεια του Λιβάγια, ο αργεντινός στράικερ κατάφερε να βρει δίχτυα με κοντινό σουτ, διαμορφώνοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Με την ΑΕΚ να «καθαρίζει» σε εκείνο το σημείο το ματς και κάνοντας διαχείριση του προβαδίσματος που είχε αποκτήσει, να φτάνει σε ένα άνετο «τρίποντο». Αφού ο Λεβαδειακός έγινε για πρώτη και… τελευταία φορά απειλητικός στις καθυστερήσεις, με την προσπάθεια του Ιωαννίδη που σταμάτησε στο δοκάρι.

Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομπιάρα, Ζαραδούκας (59′ Σουμπίνιο), Μπελγκαζουανί (87′ Ιωαννίδης), Νιάσε (55′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες (77′ Κονέ), Λιβάγια (88′ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (73′ Μπακασέτας), Αραούχο.