Εναν πρόωρο τελικό με μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και πολύ πιθανόν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι (αν κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους) θέλει να αποφύγει η Μπάγερν στην κλήρωση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, τη Δευτέρα στη Νιόν.

Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι οι Βαυαροί να νικήσουν απόψε στο Μόναχο την Παρί Σεν Ζερμέν με τέσσερα γκολ διαφορά.

Για την Μπάγερν το παιχνίδι με τη νεόπλουτη γαλλική ομάδα των Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ είναι κάτι παραπάνω από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης: είναι θέμα πρεστίζ, μετά τη βαριά ήττα με 3-0 που υπέστη τον Σεπτέμβριο και αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την απόλυση του Κάρλο Αντσελότι. Ο διάδοχός του Γιουπ Χάινκες θεωρείται ειδικός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις τρεις συμμετοχές του έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο, το 1998 με τη Ρεάλ και το 2013 με την Μπάγερν, με την οποία είχε παίξει τελικό και το 2012 αλλά έχασε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια του, καθώς ηττήθηκε από την Τσέλσι στα πέναλτι. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι όμως αλαζονικό να λέμε πως παίζουμε για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Είναι θέμα πρεστίζ», υπογράμμισε ο 72χρονος Χάινκες, ο οποίος δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με την Μπάγερν.

Το σημερινό πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής (σε παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων): 1ος όμιλος: Μάντσεστερ Γ. (12) – ΤΣΣΚΑ (9), Μπενφίκα (0) – Βασιλεία (9).

2ος όμιλος: Σέλτικ (3) – Αντερλεχτ (0), Μπάγερν (12) – Παρί (15).

3ος όμιλος: Ρόμα (8) – Καραμπάχ (2), Τσέλσι (10) – Ατλέτικο (6).

4ος όμιλος: Ολυμπιακός (1) – Γιουβέντους (8), Μπαρτσελόνα (11) – Σπόρτινγκ (7).