Η συνύπαρξη των Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα δυνατά όπλα της Ενωσης τη φετινή σεζόν στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Κροάτης με τον Αργεντινό δένουν αρμονικά στην επίθεση, με τα γκολ τους να δίνουν νίκες όπως αυτή στη Λιβαδειά και μαζί να έχουν καταγράψει 8 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε πολλά χρόνια για να βρει ξανά ένα τόσο παραγωγικό δίδυμο στην επίθεσή της και η παρουσία των Λιβάγια – Αραούχο εκεί, μπορεί να αποδειχθεί ο καταλυτικός παράγοντας για την εξέλιξη της σεζόν. Αλλωστε στις περισσότερες «πρωταθληματικές» χρονιές της η Ενωση διέθετε στη γραμμή κρούσης παίκτες που έκαναν τη διαφορά και «κουβαλούσαν» την ομάδα με τα γκολ τους.

Από τους Μαρόπουλο – Τζανετή, που στα τέλη της δεκαετίας του ’30 και μετά τον Πόλεμο έδωσαν στην ΑΕΚ δύο πρωταθλήματα, μέχρι τους Δημητριάδη – Αλεξανδρή που πρωταγωνίστησαν στους τίτλους της δεκαετίας του ’90. Εχοντας και τη βοήθεια του Ντανιέλ Μπατίστα.

Στο μεσοδιάστημα είχαν συνυπάρξει στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ με το ίδιο αποτέλεσμα οι Παπαϊωάννου – Κ. Νικολαΐδης και Παπαϊωάννου – Νεστορίδης, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, οι Μαύρος – Μπάγεβιτς τη διετία 1977-1979, αλλά και οι Οκόνσκι – Χριστοδούλου στο πρωτάθλημα του 1989. Οταν ο νεαρός τότε Χριστοδούλου βρέθηκε στο πλευρό του «Οκο», μετά την αποχώρηση του Νίλσεν.

Τα γκολ των παραπάνω επιθετικών διδύμων συνδέθηκαν με πρωταθλήματα και μεγάλες επιτυχίες της Ενωσης, δημιουργώντας κατά μία έννοια το μότο «ΑΕΚ σημαίνει επίθεση». Που ακολουθεί τους Κιτρινόμαυρους και που φέτος μπορεί να αναβιώσει. Χάρη στους Λιβάγια και Αραούχο, που πλέον έχουν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και με τα γκολ τους κρατούν την Ενωση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Δείχνοντας παράλληλα με κάθε τρόπο πως απολαμβάνουν τις κοινές τους στιγμές στο γήπεδο. Οπως χθες, όταν ο αργεντινός φορ ανάρτησε στα social media μια φωτογραφία από το ματς της Λιβαδειάς, όπου πανηγυρίζει μαζί με τον Λιβάγια.

Aρέσει ο Χαντάκιας

Η ΑΕΚ δεν σταματά να παρακολουθεί την ελληνική αγορά για παίκτες που θα μπορούσαν είτε αμέσως είτε ενόψει καλοκαιριού να αποκτηθούν και ένας εξ αυτών είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» και ο Δημήτρης Χαντάκιας. Ο 22χρονος στόπερ του Παναιτωλικού αρέσει πολύ στον Νίκο Λυμπερόπουλο και δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να κάνει κίνηση για την απόκτησή του. Κυρίως με ορίζοντα καλοκαιριού.