H AEK βρίσκεται από χθες στην Αυστρία, ολοκληρώνοντας εκεί την προετοιμασία της για το αποψινό παιχνίδι με την Αούστρια Βιέννης. Η Ενωση θα παραταχθεί το βράδυ (20.00) στο Ερνστ Χάπελ με στόχο να μη χάσει, καθώς η νίκη ή ακόμα και η ισοπαλία τη στέλνουν στους 32 του Europa League.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποφασίσει να διατηρήσει το 3-5-2 που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα, με τις αλλαγές του σε σχέση με την ενδεκάδα της Λιβαδειάς να μην είναι πολλές. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να διατηρηθεί ο Τσιντώτας, παρότι δεν μπορεί να αποκλειστεί και η έκπληξη της χρησιμοποίησης του Ανέστη. Οι πιθανότητες είναι πάντως υπέρ του πρώτου, αφού ο Ανέστης δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση τελευταία, λόγω της απόφασης του ισπανού τεχνικού να τεθεί εκτός των αγωνιστικών του πλάνων, για λόγους που σχετίζονται με την ανανέωση του συμβολαίου του, που όπως φαίνεται δεν προχωρά.

Στην άμυνα θα βρίσκονται οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και Μπακάκης, στα άκρα οι Γκάλο, Λόπες, στον άξονα οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και στην επίθεση ο Αραούχο με τον Λιβάγια. Το δεύτερο ερωτηματικό της ενδεκάδας, μετά τη θέση του τερματοφύλακα, αφορά τον επιτελικό μέσο. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Μπακασέτα, που επίσης διεκδικεί φανέλα βασικού.

Ταλαιπωρία

Στη Βιέννη, η ΑΕΚ θα έχει τη στήριξη περίπου 2.000 φίλων της, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και μετ’ εμποδίων στην Αυστρία. Μιας και 150 φίλοι της Ενωσης, που είχαν κλείσει εισιτήρια για τη Βιέννη μέσω της εταιρίας Αustria Airlines, ενημερώθηκαν πως η πτήση ακυρώνεται! Μένοντας έτσι στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Τελικά, έπειτα και από επικοινωνία της ΠΑΕ με τη διεύθυνση του αεροδρομίου αλλά και την εταιρεία Skyserv που συνεργάζεται με την αυστριακή αεροπορική, βρέθηκε η λύση για περίπου τους μισούς από τους επιβάτες. Που μέχρι και σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσουν στην Αυστρία. Ωστόσο, το πρόβλημα παρέμενε μέχρι και χθες για τους υπόλοιπους και ήταν άγνωστο αν τελικά θα μπορούσε να επιλυθεί.

«Στην Iστορία»

Ως μια ευκαιρία της ΑΕΚ να γράψει μια νέα σελίδα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας της χαρακτήρισε το αποψινό ματς ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον ισπανό τεχνικό της Ενωσης να τονίζει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως οι παίκτες του πρέπει να δείξουν μεταξύ άλλων και καρδιά.

«Θα προσπαθήσουμε το παιχνίδι που θα κάνουμε να μπει στην Iστορία της ΑΕΚ. Να θυμόμαστε αυτή τη νύχτα. Ομως και ο αντίπαλος θα προσπαθήσει το ίδιο. Για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν πολλά συστατικά. Σε άλλα παιχνίδια μπορείς μόνο με τακτική, σε άλλα μόνο με καρδιά. Τώρα θα χρειαστούμε και τα δύο», είπε ο Χιμένεθ.