Τεράστιο σκάνδαλο συγκλονίζει το λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστή ποδοσφαιριστή, για την απόκτηση του οποίου είχε ενδιαφερθεί πριν από εννέα χρόνια ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον πρώην παίκτη της Μπόκα Τζούνιος και της Ρίβερ Πλέιτ Τζόναθαν Φάμπρο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση της 11χρονης βαφτισιμιάς του.

Ο αργεντινός δικαστής Σαντιάγκο Κουιάν Σαβάλια ζήτησε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή που έχει πολιτογραφηθεί Παραγουανός και έχει φορέσει 14 φορές τη φανέλα της Αλμπιρόχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Φάμπρο κακοποιούσε το κορίτσι από το 2015, όταν ήταν εννέα ετών. Η υπόθεση έγινε γνωστή τον περασμένο Ιούνιο, δύο μήνες αφότου η μητέρα του κοριτσιού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον του 35χρονου ποδοσφαιριστή. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γκαστόν Μαράνο, δήλωσε πως η 11χρονη αποκάλυψε τα όσα βίωνε από τον νονό της όταν ο αδελφός της αντελήφθη ότι συνομιλούσε συχνά με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος της ζητούσε φωτογραφίες της.

Από πέρυσι ο Φάμπρο αγωνίζεται στο μεξικάνικο πρωτάθλημα και η τελευταία ομάδα του είναι η BUAP, η οποία ωστόσο διέκοψε αμέσως τη συνεργασία μαζί του τη Δευτέρα. Για «εργασιακούς λόγους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση…