Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεπερνάει πια κάθε φαντασία και δεν μένει στα όρια του αθλητικού θέματος, αλλά αποτελεί και κοινωνικό φαινόμενο. Στο Μπόστον Γκάρντεν τα ξημερώματα της Τρίτης στήθηκε μια ελληνική γιορτή προς τιμήν του έλληνα ΝΒΑer που προκάλεσε ενθουσιασμό όχι μόνο στον ίδιο τον Γιάννη, αλλά και στους χιλιάδες φίλους των Μπόστον Σέλτικς!

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 2.000 Ελληνες που εμφανίστηκαν στο παιχνίδι απόψε και υποστήριξαν εμένα και την ομάδα μου. Μέτρησα τουλάχιστον 15 ελληνικές σημαίες στο παιχνίδι απόψε» έγραψε συγκινημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο twitter. Οι Ελληνες της μικρής κομητείας της Βοστώνης είχαν κλείσει θέσεις στο διάσημο γήπεδο για τον αγώνα των Σέλτικς με τους Μιλγουόκι Μπάκς, αλλά το ενδιαφέρον τους ήταν φυσικά ο τρομερός και φοβερός Γιάννης.

Η ελληνική κοινότητα της Βοστώνης διοργάνωσε βραδιά ελληνικής κληρονομιάς στο περιθώριο του αγώνα και ο Greek Freak αποθέωθηκε εκ νέου.

Η 26χρονη Κρητικιά Ειρήνη Τορνεσάκη, που κάνει καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέλος του Circue du Soleil, τραγούδησε τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, ενώ υπήρχαν και παραδοσιακά συγκροτήματα που συμμετείχαν στο ημίχρονο χορεύοντας τσάμικους και άλλους παραδοσιακούς χορούς φορώντας μάλιστα και τις ανάλογες ενδυμασίες, τις οποίες θαύμασαν οι Αμερικανοί. Στα μεγάφωνα ακούγονταν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, με αποκορύφωμα το «Τι ήθελα και σ’ αγαπούσα» με τη φωνή της Δόμνας Σαμίου και σχεδόν οι θεατές ξέχασαν ότι ακολουθούσε και δεύτερο ημίχρονο μπάσκετ!

Μετά το Κλίβελαντ και το Σακραμέντο ήταν η σειρά της Βοστώνης να γίνει για μια βραδιά ελληνικό στέκι προς τιμήν αυτού του τρομερού παιδιού, το οποίο φυσικά έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες και μοίρασε πολλά αυτόγραφα.

Ο Γιάννης ασφαλώς αποζημίωσε τους Ελληνες με μια ακόμα επική εμφάνιση, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση κόντρα στους Σέλτικς με 40 πόντους, 14/24 σουτ, 12/14 βολές, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε μια ονειρεμένη βραδιά σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσει η ομάδα του, η οποία τελικά ηττήθηκε 111-100.