Την απαλλαγή για περισσότερους από πενήντα από τους συνολικά ογδόντα τέσσερις κατηγορούμενους, που εδώ και πολλούς μήνες κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011 –γνωστή ως «Koriopolis» – εισηγήθηκε χθες η εισαγγελέας της έδρας. Αποτιμώντας τα στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας η εισαγγελική λειτουργός έστρωσε με την αγόρευσή της για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων, είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω παραγραφής των αξιοποίνων πράξεων, χαλί για την απαλλαγή τους.

Σε ό,τι αφορά τους φερομένους ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη, η εισαγγελέας ζήτησε μεν την ενοχή τους, αλλά για επιμέρους αδικήματα, καθώς για τη βασική πράξη της εγκληματικής οργάνωσης και τα άλλα σοβαρά αδικήματα που τους έφεραν ώς το εδώλιο του κατηγορουμένου δεν πείστηκε για την ενοχή τους.

Επιπλέον, εισηγήθηκε την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής για τα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου ή μέσω πρακτορείου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.