Ο Χρήστος Γιούσης ήρθε στο επίκεντρο με τα δύο γκολ και τη συνολική του εμφάνιση στο ματς της ΑΕΚ με την Καλλιθέα, κερδίζοντας παράλληλα από τον Μανόλο Χιμένεθ μια θέση στην αποστολή για το ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά και σε εκείνη που ταξίδεψε για την Αυστρία. Ο 18χρονος μέσος, που είναι προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ, αποτελεί την μεγάλη ελπίδα για την επόμενη μέρα της Ενωσης, ακολουθώντας τα βήματα του Κώστα Γαλανόπουλου. Ο οποίος από πέρυσι έχει καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα.

Στην ΑΕΚ έχουν ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των τμημάτων υποδομής, με στόχο στα επόμενα χρόνια η πρώτη ομάδα να μπορεί να στηρίζεται σε παίκτες που προέρχονται από τα σπλάγχνα του συλλόγου. Κάτι που έγινε με τον Γαλανόπουλο και υπάρχει η φιλοδοξία πως μπορεί να γίνει και με τον Γιούση.

Το όλο εγχείρημα που αφορά στην εξέλιξη των ακαδημιών της ΑΕΚ ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2013. Οταν ο Ακης Ζήκος (που αποχώρησε από το πόστο του επικεφαλής για να επιστρέψει φέτος), ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως παρότι άμεσα στηρίχθηκαν παιδιά που προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής και προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα, κανείς εξ αυτών δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω. Αργυρίου, Ντούμπερετ, Γροντής, Καζβιρόπουλος, Τζάθας και Τσεβάς ήταν περιπτώσεις παικτών με μακρόχρονη παρουσία στις ακαδημίες της ΑΕΚ, που το 2013 πήραν την ευκαιρία τους.

Ενώ ακολούθησαν στα επόμενα δύο χρόνια και οι Βλαχομήτρος, Βιδάλης, Τσέλιος, Ντούνης. Παίκτες επίσης ελπιδοφόροι, που όμως δεν μπόρεσαν να μονιμοποιηθούν στην πρώτη ομάδα και να ξεχωρίσουν. Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες να αποχωρήσουν στην πορεία και από την Ενωση.

Η πρώτη ουσιαστικά περίπτωση παίκτη που κατάφερε να κάνει το παραπάνω βήμα και να βρεθεί από τις μικρές ομάδες της ΑΕΚ στην πρώτη, ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος. Πλέον θεωρείται βασική μονάδα της Ενωσης, έχοντας υπογράψει πρόσφατα και ένα νέο συμβόλαιο. Κάτι που στην ΑΕΚ φιλοδοξούν να συμβεί και με τον Γιούση, ο οποίος όπως και ο Γαλανόπουλος ανέβηκε σταδιακά τα σκαλοπάτια στα τμήματα υποδομής για να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

Πίσω από τον 18χρονο μέσο περιμένουν τη δική τους ευκαιρία οι κεντρικοί αμυντικοί Βασίλης Βασιλόπουλος και Γιάννης Τσιβελεκίδης, ο αμυντικός μέσος Πάρης Μπάμπης, αλλά και ο επιθετικός Χρήστος Αντωνίου. Παίκτες με μακρόχρονη παρουσία στα μικρά τμήματα της Ενωσης που δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και στην πρώτη ομάδα. Μιας και ήδη κάποιοι εξ αυτών μετέχουν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ, που έχει ξεχωρίσει το ταλέντο τους.