«Ξέρω ότι ο Οτο Ρεχάγκελ, μετά και την κατάκτηση του Euro, απολάμβανε δωρεάν μετακινήσεις με τα ταξί στην Αθήνα καθώς δεν τον άφηναν να πληρώσει όπως και σε πολλά ρεστοράν. Οταν με το καλό έρθει η ώρα του τέλους της δικής μου συνεργασίας με την εθνική σας ομάδα και είμαι έτοιμος να φύγω από την Ελλάδα, εγώ θέλω να πληρώνω κανονικά στα ταξί και στα εστιατόρια καθώς ξέρω ότι είναι αδύνατον να νικήσουμε και πάλι όλα τα παιχνίδια. Ομως θέλω φεύγοντας οι έλληνες φίλαθλοι να νιώθουν και πάλι πολύ υπερήφανοι για την εθνική τους ομάδα, αυτή θα είναι για μένα η μεγάλη επιτυχία. Να ξανακάνουμε τους ανθρώπους αυτής της χώρας να λατρέψουν την ομάδα τους». Αυτά λέει ο Μίχαελ Σκίμπε που το 2004 ήταν στην Πορτογαλία ως άμεσος συνεργάτης του Ρούντι Φέλερ στην τεχνική ηγεσία της Γερμανίας, που απέτυχε παταγωδώς μένοντας εκτός από τον πρώτο γύρο!

Ο γερμανός τεχνικός μετά τον αποκλεισμό της χώρας του παρακολούθησε έναν συμπατριώτη του να οδηγεί τη μικρή Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

«Θαυμάζω τον Οτο για αυτό που πέτυχε, που αντικειμενικά θεωρώ ότι δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος στην αρχή. Οτι θα ξεκινούσε δηλαδή στο Euro ως Ρεχάγκελ και θα το τελείωνε ως Ρεχακλής!

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γιατί εδώ δεν μιλάμε για ένα αποτέλεσμα. Αυτή ήταν και η τεράστια επιτυχία σας, ότι πήρατε τον τίτλο νικώντας τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εκείνη την περίοδο. Δύο φορές τη διοργανώτρια και γηπεδούχο Πορτογαλία στην αρχή και στο τέλος, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και φυσικά την Τσεχία που τότε μας είχε αποκλείσει, τη Γερμανία, από τους ομίλους. Μπορεί σε μια κλήρωση να σταθείς τυχερός και μεταξύ Ιταλίας και Σλοβακίας να παίξεις με τη δεύτερη, αλλά η Ελλάδα σε εκείνο το τουρνουά δεν περίμενε την τύχη. Επαιξε κόντρα στους καλύτερους και έφτασε ώς το τέλος κατακτώντας το τρόπαιο» επισημαίνει ο γερμανός τεχνικός που είχε μείνει και αυτός άφωνος τότε. «Ναι, θυμάμαι ότι δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε, αλλά είμαι βέβαιος πως η έκπληξη για αυτό το φοβερό επίτευγμα ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε εσάς τους Ελληνες από ό,τι σε εμάς» καταλήγει ο Μίχαελ Σκίμπε που δεν ξέρει αν θα φτάσει τα 10 χρόνια του Ρεχάγκελ, αλλά επιμένει ότι θα πληρώνει ταξί!