Με μία βουτιά στο παρελθόν μπορούν να ανασυρθούν θετικοί οιωνοί τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Παναθηναϊκό. Αριθμοί που μοιάζουν αντίβαρα στη ζυγαριά της αυριανής αναμέτρησής τους (19.30 στην Τούμπα).

Από τη μία τα δεκεμβριανά ματς δείχνουν προβάδισμα του Τριφυλλιού, από την άλλη η παράδοση του Ραζβάν Λουτσέσκου δίνει πόντους στον Δικέφαλο. Είναι σαφές ότι εξαρτάται από την προσέγγιση.

Σε 15 μεταξύ τους ντέρμπι μήνα Δεκέμβριο (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) ο Παναθηναϊκός έχει 8 νίκες, ο ΠΑΟΚ 3, ενώ 4 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Οπερ σημαίνει πως το νικηφόρο ποσοστό του Τριφυλλιού ανέρχεται στο 53,3% και το αήττητο εκτινάσσεται στο 80%!

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη κόντρα τους κατά τον 12ο μήνα του χρόνου καταγράφηκε στο νικηφόρο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη (1-0) στον πράσινο πάγκο (4/12/2016).

Η συνολική παράδοση, πάντως, του εβρίτη τεχνικού απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν έχει θετικό πρόσημο. Σε 25 αναμετρήσεις κόντρα στον Δικέφαλο με 7 ομάδες (Λάρισα, Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό) έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 14 ήττες. Σε αυτόν τον απολογισμό δεν συνυπολογίζεται το παιχνίδι της 17ης Μαΐου 2017 το οποίο κρίθηκε στα χαρτιά (Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3 στα πλέι οφ), ύστερα από το κουτάκι μπίρας που δέχθηκε στο κεφάλι ο Βλάνταν Ιβιτς.

Σε αντίθεση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο Ραζβάν Λουτσέκου έχει να επιδείξει μία ευμενή παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό (σε μικρότερο βέβαια δείγμα αγώνων).

Παρότι κοντραρίστηκε με το Τριφύλλι μόνο ως τεχνικός της Ξάνθης, κατάφερε να ορθώσει ανάστημα και να εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τους Πράσινους. Σε 8 αγώνες πέτυχε 5 νίκες, ενώ είχε ακόμη 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Παρεμπιπτόντως, ο Ρουμάνος προηγείται και στις κόντρες του με τον Ουζουνίδη. Σε 4 αγώνες μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Το δεύτερο ραντεβού

Η ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός μπορεί να εκληφθεί ως θετικός οιωνός για το Τριφύλλι.

Από καταβολής Α’ Εθνικής άλλη μία φορά έτυχε να συναντηθούν 10 Δεκεμβρίου οι δύο ομάδες και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ. Ηταν το 1995 με τους μετέπειτα νταμπλούχους του Χουάν Ραμόν Ρότσα να κερδίζουν με τα γκολ των Χουάν Χοσέ Μπορέλι (22′) και Γιώργου Γεωργιάδη (51′). Απέναντί τους βρέθηκε ο ΠΑΟΚ του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που είχε στον αγωνιστικό χώρο παίκτες όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Γιώργος Τουρσουνίδης και ο Μάκης Χάβος.

Γηπεδούχος ήταν ο Παναθηναϊκός και την προηγούμενη φορά που ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ διεξήχθη 14η αγωνιστική. Εχουν παρέλθει βέβαια σχεδόν 58 χρόνια από τότε. Το ματς φιλοξενήθηκε στη Λεωφόρο, 7 Φεβρουαρίου 1960, με ξένο διαιτητή (Ερνστ Σέμπατ) και κρίθηκε υπέρ των Πρασίνων από το γκολ του Βαγγέλη Πανάκη στο 74′.

Αύριο, πάντως, οι ομάδες ανταμώνουν στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται ως επίδοξος πρωταθλητής και τον Παναθηναϊκό (που βρίσκεται στο -10 από τον Δικέφαλο) να καταβάλλει προσπάθειες για να μαζέψει τα κομμάτια του.