Το γκολ του Κροάτη Σάντι Κρίζμαν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στη Λάρισα τη νίκη επί της Ξάνθης στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα και κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους, ενώ έχασαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο 21΄ με τον Λουσέρο, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς. Στο 37΄ είχαμε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ξάνθη, αφού αρχικά ο Γέντρισεκ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά σουτ του Λουσέρο έφυγε άουτ. Η Ξάνθη συνέχισε την πίεση αλλά χωρίς να σκοράρει, ενώ η Λάρισα δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο 45λεπτο την αντίπαλό της.

Στο ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο «ορεξάτοι» στο γήπεδο και στο 48΄ δημιούργησαν μια αναστάτωση στην περιοχή της Ξάνθης, όταν ο Μασούρας μπήκε από δεξιά, αλλά ο Λισγάρας άλλαξε ελαφρά την πορεία της μπάλας, η οποία έφθασε στον Κρίζμαν που όμως δεν κατάφερει να την στείλει στα δίχτυα.

Στο 60΄ νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μασούρα που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίφκοβιτς, ο οποίος τον έκοψε σε κόρνερ. Στο 80΄ ήταν η σειρά της Ξάνθης να φθάσει κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του Γέντρισεκ βρήκε και πάλι το δοκάρι της Λάρισας.

Έτσι φθάσαμε στο 90+4΄ του αγώνα για να σκοράρει η Λάρισα με τον Κριζμάν, ο οποίος από πάσα του Περόνε κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Μετά το τέρμα της Λάρισας σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντάνη, ο οποίος αποχώρησε αμέσως στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια οι δύο πλευρές διέψευσαν το επεισόδιο, υποστηρίζοντας ότι η ένταση του κ Φυντάνη οφείλονταν σε δύο μέλη της ερασιτεχνικής, οι οποίοι τον έβριζαν σε όλο το β’ μέρος. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μετά το γκολ ο προπονητής της Λάρισας γύρισε και τους είπε: «”δεν ντρέπεστε, παρακαλάτε να χάσουμε. Όταν με πήρε ο Κούγιας είχατε 2 πόντους σε 6 ματς και σε 14 ματς έχουμε 17″.

«Εκείνη τη στιγμή κατέβαινε ο κ. Κούγιας για να πανηγυρίσει μαζί με τον προπονητή και την ομάδα, αντελήφθη το επεισόδιο, αγκάλιασε τον Φυντάνη για να τον συγχαρεί και για να σταματήσει το επεισόδιο», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής),

Κίτρινες κάρτες: Κριζμάν / Ντε Λούκας, Κίκε, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Π. Ορφανίδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ζίζιτς, Ρέντζας (63΄ Περόνε), Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (84΄ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Μασούρας, Κριζμάν.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Λισγάρας, Ρότσε (78΄ Φασίδη), Φλίσκας, Ντε Λούκας (87΄ Σβάρνας), Μελιόπουλος, Γέντρισεκ, Λουσέρο, Κίκε (57΄ Π. Ορφανίδης).