Δύο θέσεις δικηγόρων πλήρους απασχόλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δύο θέσεις διερμηνέων αραβικής και φαρσί με έδρα τη Μυτιλήνη ζητά η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο πλαίσιο υλοποίησης χρηματοδοτούμενου προγράμματος παροχής νομικής υποστήριξης σε πρόσφυγες/ strategic litigation.

Η εργασία θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες και θα αρχίσει μέσα στον Ιανουάριο του 2018.

Για τις θέσεις των δικηγόρων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο νομικής και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουν δικηγορική εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών (τουλάχιστον ένα έτος απασχόλησης σε προγράμματα που αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες), άριστη γνώση και εξοικείωση με το προσφυγικό και μεταναστευτικό δίκαιο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα και να έχουν πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ.

Θα συνεκτιμηθούν τυχόν μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα του διοικητικού ή προσφυγικού δικαίου ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άδεια οδήγησης ΙΧ αυτοκινήτου, καθώς και η γνώση γλώσσας ομιλούμενης από προσφυγικό πληθυσμό (π.χ. αραβική) ή άλλης ξένης γλώσσας (π.χ. γαλλικά).

Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία με εθνικές ή διεθνείς οργανώσεις θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Επιπλέον, οι προσληφθέντες θα πρέπει να είναι σε θέση να μετακινηθούν σε νησιά.

Για τις θέσεις διερμηνέα απαιτούνται άριστη γνώση της αραβικής ή φαρσί γλώσσας, καθώς και τουλάχιστον 2ετής εμπειρία στη διερμηνεία/μετάφραση.

Για αλλοδαπούς, απαραίτητη η κατοχή έγκυρου τίτλου διαμονής και δικαιώματος εργασίας στην Ελλάδα.

Θα συνεκτιμηθούν τυχόν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία με ευάλωτες ομάδες, ιδίως πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, αλλά και προηγούμενη εργασιακή εμπειρία με εθνικές ή διεθνείς οργανώσεις, όπως και η γνώση άλλης γλώσσας όπως κουρδικών, σορανί κ.ά.

Οι διερμηνείς θα παρέχουν υπηρεσίες διερμηνείας από την αραβική ή φαρσί στην ελληνική και αντίστροφα, θα μεταφράζουν έγγραφα, ενώ θα πρέπει να έχουν γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουν ευχέρεια μετάβασης σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα και σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες θέσεις μέσω email στο info@hlhr.gr έως την Παρασκευή 15/12/2017, με θέμα/ τίτλο «Για τη θέση δικηγόρου» ή «Για τη θέση διερμηνέα», αντίστοιχα.