«Παρακράτος με χιλιάδες πλοκάμια»… εντόπισε  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πίσω από τις ελλείψεις σεντονιών στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία συνεργάτιδάς του, της οποίας ο αδελφός υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο των βορείων προαστίων. Οταν εκείνη τον επισκέφθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, διαπίστωσε ότι τα σεντόνια του συγγενούς της ήταν λερωμένα, όπως και των άλλων ασθενών που νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική.

Στην ανάρτησή του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι εκείνη απευθύνθηκε στον προϊστάμενο ο οποίος της απάντησε – και με απότομο τρόπο – «έτσι είναι κυρία μου ο δημόσιος τομέας, δεν υπάρχουν λεφτά γι’ αυτόν».

Επειτα, η συνεργάτιδα του υπουργείου Υγείας  απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος μαζί με τη νοσηλευτική υπηρεσία έκανε έλεγχο στον όροφο για το αν υπάρχει ιματισμός. «Σε μισή ώρα βρέθηκαν και μοιράστηκαν σε όλους τους ασθενείς που χρειαζόταν και σεντόνια και κουβέρτες και μαξιλαροθήκες».

Και ενώ ο Παύλος Πολάκης διέταξε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό που αποτελεί «ντροπή» – σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιμένουν ότι τα σεντόνια (και όχι μόνον) είναι είδος εν ανεπαρκεία στο σύνολο του ΕΣΥ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Το δε Σωματείο Εργαζομένων του Σισμανόγλειου τού επιφύλασσε μια σκληρή απάντηση, αξιώνοντας να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη.

«Μας γνωρίζετε κ. Πολάκη; Μας έχετε δει να ιδρώνουμε, να δίνουμε τη ζωή μας, να μη μπορούμε να ορίσουμε το σώμα μας από την εξουθένωση; Μας έχετε δει κ. Πολάκη να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για το σεντόνι, τη μαξιλαροθήκη, την κουβέρτα, το κρεμοσάπουνο, τις χειροπετσέτες, τα γάντια, τον χαλασμένο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία συνέχεια μας τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου είναι περιορισμένοι;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.