Ο Πέτερ Στέγκερ που πριν από μία εβδομάδα απολύθηκε από την Κολωνία ανέλαβε να δώσει τέλος στην αγωνιστική κρίση της Ντόρτμουντ. Ο Πέτερ Μπος αποτελεί παρελθόν μετά την νέα ήττα, αυτή τη φορά στο Σιγκναλ Ιντούνα Παρκ από τη Βέρντερ Βρέμης (2-1).

Η Ντόρτμουντ νίκησε για τελευταία φορά στις 30 Σεπτεμβρίου (2-1 εκτός έδρας την Αουγκσμπουργκ) και από τότε ακολούθησαν πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Στο τέλος του ματς με τη Βέρντερ, οι παίκτες της Ντόρτμουντ (χωρίς τον Ομπαμεγιάνγκ που έφυγε για τα αποδυτήρια) πήγαν στην εξέδρα των φανατικών της Ντόρτμουντ, αλλά αποδοκιμάστηκαν έντονα. Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με τον Στέγκερ είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα πάντως με τη «Sport Bild», έχουν γίνει συζητήσεις με τον προπονητή της Χόφενχαϊμ Τζούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την ομάδα το καλοκαίρι.

Η απόφαση για τη λύση της συνεργασίας με τον Μπος ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου Γιοακίμ Βάτσκε και του αθλητικού διευθυντή Μίκαελ Ζορκ με τον Πέτερ Μπος. «Ηταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά το πήρε ήρεμα», είπε ο Βάτσκε και πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει και το καλοκαίρι με τον Στέγκερ (μετά την αποχώρηση του Τόμας Τούχελ) αλλά τότε δεσμευόταν από το συμβόλαιο με την Κολωνία. «Είχε κάνει εξαιρετική δουλειά τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Κολωνία και την οδήγησε στην Ευρώπη», σχολίασε ο ο Μίκαελ Ζορκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα προπονήσω μία ομάδα όπως την Ντόρτμουντ. Τέτοιες ευκαιρίες δεν έχεις συχνά», είπε ο Στέγκερ, ο οποίος μέχρι τη διακοπή έχει μπροστά του άλλα δύο ματς σε μία εβδομάδα (Μάιντς εκτός και Χόφενχαϊμ εντός), αλλά και το το παιχνίδι του Κυπέλλου με την Μπάγερν στις 20/12 στο Μόναχο.

Τα άλλα ματς

Η Μπάγερν με γκολ του Βιδάλ νίκησε στη Φρανκφούρτη την Αϊντραχτ (1-0) και παραμένει στην κορυφή με διαφορά οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Λειψία (35 έναντι 27).

Απίστευτη ανατροπή για τη Φράιμπουργκ στην Κολονία. Στο 30′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0, αλλά η Φράιμπουργκ όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε τη νίκη με πέναλτι του Πέτερσεν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αλλα αποτελέσματα: Αννόβερο-Χόφενχαϊμ 2-0, Στουτγάρδη-Λεβερκούζεν 0-2, Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 0-0, Λειψία-Μάιντς 2-2, Γκλάντμπαχ-Σάλκε 1-1.