Τα προχθεσινά έκτροπα έξω από το γήπεδο του Μετς μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό Πειραιώς κατέδειξαν ότι η αθλητική βία έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και διαχέεται σε όλες τις αναμετρήσεις, από το ποδόσφαιρο μέχρι το βόλεϊ και το μπάσκετ.

Δρόμοι της ήσυχης συνοικίας μετατράπηκαν σε πεδία μάχης, ενώ στο κλειστό γυμναστήριο εγκλωβίστηκαν για περίπου μία ώρα φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, καθώς περίμεναν να τελειώσουν οι άγριες συγκρούσεις προκειμένου να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Ο «πόλεμος» μεταξύ χούλιγκαν ξέσπασε μετά τη λήξη του αγώνα, όταν άγνωστοι οπαδοί προσέγγισαν το γήπεδο την ώρα που αποχωρούσαν οι πρώτοι φίλαθλοι.

Οι χούλιγκαν κατά τη διάρκεια της σύρραξης πυρπόλησαν επτά μηχανάκια που καταστράφηκαν ολοσχερώς και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε έντεκα προσαγωγές υπόπτων και αποδείχθηκε η εμπλοκή εννιά εξ αυτών (οκτώ Ελληνες και ένας Αλβανός, ηλικίας από 16 έως 39 χρόνων) οι οποίοι συνελήφθησαν.