Στα χαρτιά ήταν ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Στον αγωνιστικό χώρο όμως ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Δημήτρης Πέλκας ανάγκασε τους προβολείς να εστιάσουν πάνω του καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή νίκη του Δικεφάλου με 4-0. Η περσινή βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο με το ίδιο σκορ, είχε να κάνει αποκλειστικά με τα τεράστια λάθη του Κύζα. Χθες το βράδυ όμως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά προβλήματα των Πρασίνων και συνέτριψε το Τριφύλλι.

Ηταν η έβδομη νίκη του ΠΑΟΚ σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια τη φετινή σεζόν και μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος που η Τούμπα είχε κόσμο.

Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν όπως προαναφέρθηκε ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ανοιξε το σκορ μ’ ένα εντυπωσιακό γκολ στο όγδοο λεπτό και από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να φορτσάρει στο πρώτο μέρος, καθώς οι Πράσινοι αδυνατούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πασχαλάκη. Ο ρυθμός ήταν στο ρελαντί, κάτι που όμως βόλευε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε λόγους να ρισκάρει.

Ο Πέλκας ήταν αυτός που «κλείδωσε» το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας το 2-0 στο 51′ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν, έδειχναν ομάδα που δεν ήξερε τι ψάχνει από το ματς και πλήρωσαν τα λάθη τους. Ηταν το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι της φετινής Σούπερ Λίγκας που οι Πράσινοι έμειναν χωρίς νίκη.

Βυθισμένος στα προβλήματα

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε με τη χθεσινή του εικόνα στην Τούμπα, αλλά τι να πει κάποιος γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το θέμα όμως είναι πως το Τριφύλλι γνώρισε μια βαριά ήττα και δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός σημαντικού αγώνα. Κρίνοντας μάλιστα και από το ότι παραμένει στους 15 πόντους, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χρειάζεται άμεσα βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ηταν ξεκάθαρο μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο όγδοο λεπτό, πως οι φιλοξενούμενοι έψαχναν μια υπέρβαση. Και δεν τη βρήκαν ποτέ. Το μεγάλο όμως πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν η απουσία επιθετικής δραστηριότητας, αλλά η αμυντική κατάρρευση. Η ομάδα του Ουζουνίδη έχασε κάθε συνοχή στις γραμμές της μετά το 2-0 κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πετύχει δύο ακόμα γκολ.

Ο Κουλούρης με πέναλτι έκανε το 3-0 στο 67′, σε φάση που ο Ινσούα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για χέρι. Ο Στυλιαράς πάντως δεν απέβαλε λίγο αργότερα τον Μάτος με δεύτερη κίτρινη, όταν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ κράτησε από τη φανέλα τον αντίπαλό του. Λανθασμένη απόφαση του διαιτητή. Ο Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 77′ με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού. Ηταν ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού, από καταβολής πρώτης εθνικής κατηγορίας. Ο Δικέφαλος τελείωσε κι αυτός το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω σωστής αποβολής του Μακ (79′) ο οποίος έσπρωξε τον Βιγιαφάνιες.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με τη νίκη της ομάδας του, τονίζοντας μετά το τέλος του αγώνα: «Ηταν ένα φανταστικό ματς. Είχαμε οργάνωση και οι παίκτες έκαναν τεράστια προσπάθεια». Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε: «Οταν δέχεσαι γκολ από πλάγιο, δεν μπορείς να πεις πολλά. Τελικά τα μεγάλα μας προβλήματα ήταν στην άμυνα».

Διαψεύδουν παραίτηση

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε στους παίκτες του μετά το ματς ότι θα παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι πάντως διέψευσαν υποστηρίζοντας πως τα συγκεκριμένα «σενάρια» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μαουρίτσιο, Κάνιας ((58′ Τσίμιροτ), Πέλκας, Λημνιός (82′ Κάμπος), Μακ, Κουλούρης (73′ Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ινσούα, Γιόχανσον (46′ Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85′ Δώνης), Αλτμαν (69′ Χουλτ).