Σκηνή από καυγά σε μπαρ από ταινία σπαγκέτι γουέστερν θύμιζε τα όσα εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ, στο τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Μπουκάλια σε υπερπτήσεις, ανταλλαγή γρονθοκοπημάτων, φωνές, σπρωξίματα και δύο τραυματίες ήταν ο απολογισμός της έκρηξης που προκάλεσαν ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Εντερσον.

Ο άτυχος ήταν ο βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα, Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος βρισκόταν τη στιγμή του επεισοδίου στην αίθουσα των αποδυτηρίων της Σίτι και καθώς έβγαινε για να δει τι συμβαίνει προσγειώθηκε στο κεφάλι του ένα μπουκάλι το οποίο, σύμφωνα με ισπανικές πηγές , το εκτόξευσε ο Ρομελού Λουκάκου. Ο Αρτέτα απέκτησε ενθύμιο από το περιστατικό ράμματα στο φρύδι του αριστερού ματιού, ενώ οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν και σε έναν φυσιοθεραπευτή των Πολιτών.

Ο διαιτητής φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε τα όσα συνέβησαν και δεν έγραψε λέξη στην έκθεσή του. Ωστόσο, η αγγλική ομοσπονδία καλεί σε απολογία Γιουνάιτεντ και Σίτι οι οποίες έχουν προθεσμία μέχρι αύριο για να καταθέσουν τις απόψεις τους για όσα συνέβησαν. Η ομοσπονδία θα έχει στη διάθεσή της το βίντεο από τις κάμερες, ενώ τις σκηνές είναι πολύ πιθανό να κατέγραψε και το συνεργείο του Amazon Prime το οποίο ακολουθεί κατά πόδας τους Πολίτες σε όλη τη σεζόν, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.

Η σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο, προφανώς ενοχλημένος από την ήττα της Γιουνάιτεντ που τη θέτει εκτός τροχιάς τίτλου, πλησίασε τα αποδυτήρια της Σίτι και ζήτησε από τους παίκτες της να μην πανηγυρίζουν έξαλλα, να μην φωνασκούν, να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής και να δείξουν περισσότερο σεβασμό στους αντιπάλους.

Ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας των Πολιτών, Εντερσον, ήταν ο πρώτος που αντέδρασε και πολύ γρήγορα βρέθηκε να ανταλλάσσει «κοσμητικά» επίθετα με τον Μουρίνιο στα πορτογαλικά.

Σε δευτερόλεπτα η ανταλλαγή ύβρεων μετατράπηκε σε γενική σύγκρουση στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον είκοσι ποδοσφαιριστές και μέλη των σταφ των δύο ομάδων.

Ο Μουρίνιο κατέληξε μούσκεμα με νερό και γάλα από τον Εντερσον, ενώ τον χτύπησε στο κεφάλι και ένα πλαστικό μπουκάλι που ευτυχώς ήταν άδειο.

Απών από το πεδίο της μάχης ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η ψυχραιμία του Μουρίνιο ο οποίος μετά τα όσα συνέβησαν, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει τη διαιτησία και τους θεούς του ποδοσφαίρου που ευνόησαν τη Σίτι.

Το επεισόδιο έχει πολλά κοινά με την περίφημη «Μάχη του Μπουφέ» που εκτυλίχθηκε επίσης στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ το 2004 ανάμεσα στους παίκτες και το προπονητικό σταφ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ με αποκορύφωμα το κομμάτι πίτσα που προσγειώθηκε στο πρόσωπο του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο υπεύθυνος για την ιπτάμενη πίτσα αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα. Πρόκειται για τον Σεσκ Φάμπρεγας ο οποίος τότε αγωνιζόταν με τους Κανονιέρηδες.