Η πιο τοξική αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ που κατέστρεψε την καριέρα δύο σπουδαίων διαιτητών θα αναβιώσει για πέμπτη φορά σε φάση νοκ άουτ της διοργάνωσης, ενώ θα δώσει σύνθημα στους προληπτικούς για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής Ευρώπης.

Οι πιθανότητες να κληρωθεί η Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα ήταν 41% και επιβεβαιώθηκαν πλήρως, όταν ο Τσάμπι Αλόνσο τράβηξε το μπαλάκι που έγραφε το όνομα του καταλανικού συλλόγου.

Στις τρεις προηγούμενες νοκάουτ αναμετρήσεις, το 2006, το 2009 και το 2012 ο νικητής, στις δύο πρώτες η Μπάρτσα και στην τελευταία η Τσέλσι, κατέκτησε και το τρόπαιο.

Το 2005 ο τότε προπονητής της Τσέλσι Ζοζέ Μουρίνιο είχε κατηγορήσει τον δανό διαιτητή Αντερς Φρισκ πως ευνόησε την Μπάρτσα. Ο Φρισκ αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά από απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Νορβηγός Οβρεμπο μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι το 2009. Να σημειωθεί πως οι Μπλε είναι από τις ελάχιστες ομάδες που ο Μέσι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

Στο δεύτερο μεγάλο ζευγάρι της φάσης των 16 η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ θα αναμετρηθεί με τη νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν και τους Νεϊμάρ και Εμπαμπέ που είχε δώσει μάχη για να τους φέρει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Γιουβέντους-Τότεναμ

Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι

Πόρτο-Λίβερπουλ

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ρεάλ-Παρί

Σαχτάρ-Ρόμα

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα

Μπάγερν-Μπεσίκτας.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 13, 14, 20, 21 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί 6, 7, 13, 14 Μαρτίου.