Αφύπνιση την κατάλληλη στιγμή για ΑΕΚ και Αρη που πετυχαίνοντας μεγάλες εκτός έδρας στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ έμειναν στη μάχη της πρόκρισης και μάλιστα με σημαντικές πλέον ελπίδες.

Με τον αέρα του θριάμβου επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ πέταξε ψηλά στη Μαδρίτη υποχρεώνοντας σε ήττα τους φιλόδοξους Ισπανούς της Εστουντιάντες (85-78) με διπλό όφελος. Πήρε ρεβάνς για την ήττα της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ αλλά και ξαναμπήκε δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης καθώς πήγε το ρεκόρ της στο 4-4 πιάνοντας τους Ισπανούς στη βαθμολογία που σε διαφορετική περίπτωση θα ξέφευγαν με δύο νίκες και το 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια, άρα όλα θα είχαν τελειώσει.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα με εξαιρετικούς και πάλι τους Χάρις (19π.) και Σάκοτα (17π.) αλλά και τον Τζέιμς (13π.) έφτασε να προηγείται ακόμα και με 10 πόντους (74-64 στο 36′) αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει και τη διαφορά των 8 πόντων που είχε χάσει στην Αθήνα.

Ομως αυτό δεν εμπόδισε τους Ελληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο να αποθεώσουν την Ενωση.

Σούπερ Μποχωρίδης

Η δίψα του Λευτέρη Μποχωρίδη να παίξει μπάσκετ και να δείξει το πλούσιο ταλέντο του ουσιαστικά ξεδίψασε τον Αρη, που έφυγε με μεγάλη νίκη από την Πολωνία κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα (80-72).

Ιδανική πρεμιέρα δευτέρου γύρου στο Τσάμπιονς Λίγκ για τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να κάνει ονειρεμένο ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους Κίτρινους (22 πόντοι με 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 5/5 βολές, 9 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο)! Ουσιαστικά ο Λευτέρης Μποχωρίδης έδειξε ότι είναι ικανός να βοηθήσει τον Αρη να αλλάξει επίπεδο και αυτό ήταν το καλύτερο νέο για την ομάδα του Δράκου.

Εξαιρετικοί και οι Μπέλ (15π.) και Μπένσον (13π. και 7 ριμπ.) που πρόσφεραν μεγάλη βοήθεια στα κρίσιμα σημεία για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε έτσι το ρεκόρ της στο 4-4 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι μιας εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση των 16.

ΠΑΟΚ για νέο ξεκίνημα

Απόψε (19.30 – Novasports 2) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο Παλατάκι την πρωτοπόρο –μαζί με την Τενερίφη –του ομίλου, τη γερμανική Λούτβινγκσμπουργκ (6-1 νίκες) και θέλει να ξεκολλήσει από το 2-5 και την 7η θέση του ομίλου του. «Είναι δεδομένο ότι πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, μαχητικό πνεύμα και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε το κομμάτι της τακτικής μας που θα παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά νομίζω ότι η θέληση θα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου.