Η ελπίδα κράτησε 24 ώρες. Μετρημένες με το ρολόι. Οσο ξαφνική (κι απρόβλεπτη) ήταν η πρωτοβουλία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου για ν’ ανασάνει οικονομικά ο Παναθηναϊκός, το ίδιο αιφνιδιαστική ήταν και η απόσυρσή της. Κι όλα αυτά σ’ ένα εικοσιτετράωρο. Ο ιδιοκτήτης της Chipita ξεκαθάρισε χθες ότι αποσύρει την πρόταση που παρουσίασε τη Δευτέρα στους παλαιμάχους του Τριφυλλιού και η επίσημη δήλωσή του ήταν μια απότομη «προσγείωση» στην ωμή πραγματικότητα για τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής: «Πρόθεσή μου πάντα ήταν και είναι να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό, ειδικά τις δύσκολες στιγμές που περνάει, δημιουργώντας έναν μηχανισμό μακροπρόθεσμης λύσης για την ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν προσδοκίες άμεσης επίλυσης του μεγάλου οικονομικού προβλήματος του Παναθηναϊκού, είμαι υποχρεωμένος να σταματήσω την προσπάθεια, καθότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις ή και στις δυνατότητές μου η εξεύρεση μαγικής λύσης για την ομάδα μας». Η δήλωση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας ή διαφοροποίησης των προθέσεών του για το μέλλον. Είναι ξεκάθαρο πως θέλησε να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία επειδή διέκρινε πως δημιουργούνταν μια λανθασμένη αντίληψη για τον ρόλο που θα είχε στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Η δημοσιότητα και τα «μηνύματα»

Η πρωτοβουλία Θεοδωρόπουλου και η συνάντησή του με παλαίμαχους παίκτες του Τριφυλλιού έτυχε μεγάλης προβολής, κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που ο ιστορικός σύλλογος «πνίγεται» από τα οικονομικά του προβλήματα. Από την άλλη πλευρά όμως ήταν εμφανές πως ο Θεοδωρόπουλος δεν επιθυμούσε την παρερμηνεία των προθέσεών του. Γι’ αυτό άλλωστε και δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης στο Χίλτον πως δεν πρέπει να δημιουργούνται προσδοκίες στον κόσμο.

Τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση με τους παλαιμάχους αλλά και η αντίληψη πως ο Θεοδωρόπουλος θα βγει μπροστά για να αναλάβει τα πάντα, οδήγησαν τον γνωστό επιχειρηματία στην απόφαση να αποσύρει την πρόταση που είχε καταθέσει την προηγούμενη μέρα. Ενδεχομένως κάποιοι να θεώρησαν πως ο ιδιοκτήτης της Chipita θα αναλάμβανε να τρέξει οικονομικά τον Παναθηναϊκό, αλλά τέτοια σκέψη δεν υπήρξε ποτέ από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Η ουσία είναι πως η χθεσινή μέρα είχε (ξανά) αρνητικές εξελίξεις για τους Πράσινους και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αβεβαιότητα παραμένει. Στον ορίζοντα δεν φαίνεται λύση ούτε για τα άμεσα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Παναθηναϊκό, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

* Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Ενα πολύ σημαντικό ματς για τους Πράσινους, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Παναθηναϊκός μετράει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη.