Δεν… χορεύει με τους αριθμούς, ούτε είναι εύκολο να εξηγήσεις –μέσω αυτών –την προσφορά του στην αντεπίθεση που εξελίσσεται από τον Ολυμπιακό στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Παρά ταύτα, μια πιο προσεκτική παρατήρηση των πέντε διαδοχικών αναμετρήσεων που οι πρωταθλητές τις μετέτρεψαν σε 15 βαθμούς τον αναδεικνύει σε πρόσωπο-κλειδί. Ο Μάρκο Μάριν προσφέρει λύσεις «τίτλου» σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Ισως στην πιο κατάλληλη στιγμή. Πάνω που άνοιξε για τα καλά η συζήτηση για την ενίσχυση των άκρων και δη της αριστερής πλευράς. Ποιο ήταν το καλύτερό του σε αυτή την ακολουθία νικηφόρων αναμετρήσεων; Η παρέμβασή του στην εικόνα των πρωταθλητών στην αναμέτρηση της Κέρκυρας (12η). Ο Τάκης Λεμονής τον έφερε από τον πάγκο ακριβώς μετά την ανάπαυλα και ο 28χρονος Γερμανός ήταν καταλυτικός στην ανατροπή του σκορ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ που έγραψε το τελικό 1-3. Στα άλλα τέσσερα ματς, έγραψε 90λεπτες συμμετοχές. Και η συνεργασία του με τους συνήθεις υπόπτους της επιθετικής γραμμής ήταν απολύτως ουσιαστική. Δύο ασίστ στο 5-1 επί του Πλατανιά (10η), ασίστ και στο Αγρίνιο στη φάση όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Κώστα Φορτούνη.

Η κίνηση

Ο Μάριν δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του, ούτε φυσικά είναι κλασικός winger γραμμής. Η ικανότητά του όμως να πηγαίνει προς τον άξονα και κατ’ επέκταση οι συνεργασίες που σχηματίζει σε μικρούς χώρους πολλές φορές ανακατεύουν τις αντίπαλες άμυνες και δημιουργούν χώρους δράσης, είτε για τον Κούτρη που ανεβαίνει από την αριστερή πλευρά, είτε για τον άκρως κινητικό Καρίμ Ανσαριφάρντ. Του ταιριάζουν «ασκήσεις» σαν αυτές που πέρασαν με αντιπάλους ομάδες που στέκονται στο μισό γήπεδο περιμένοντας τον Ολυμπιακό, αλλά και σαν εκείνες που ακολουθούν. Προφανώς λοιπόν θα παραμείνει στην εντεκάδα και για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ, στο Γ. Καραϊσκάκης.

Το γεύμα

Ο Τάκης Λεμονής βεβαίως δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της εντεκάδας, καθώς και η χθεσινή προπόνηση ήταν σε χαμηλούς ρυθμούς στην πρώτη εβδομάδα έπειτα από καιρό δίχως εμβόλιμο ματς στο πρόγραμμα. Δεν αναμένονται όμως ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που παρατάχθηκε το Σάββατο στο Αγρίνιο. Ισως ο Οφόε (χθες η πορτογαλική «O Jogo» τον ανέφερε πρωτοσέλιδα ως μεταγραφικό στόχο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας) αντί του Ταχτσίδη. Τίποτε άλλο. Και με την ευκαιρία: ο κόουτς του Ολυμπιακού και οι ποδοσφαιριστές του βρήκαν την ευκαιρία χθες, μετά το ραντεβού τους στον Ρέντη, να γευματίσουν παρέα σε εστιατόριο στο Πασαλιμάνι. Από εκεί πέρασε για λίγο και ο πρόεδρος Γιάννης Μώραλης. Στο γεύμα δεν ήταν ο Εμανουέλ Εμενίκε, έχοντας άδεια από το τεχνικό τιμ. Και μιας και αναφερθήκαμε αρκετά στον Μάριν, έφτασε με καθυστέρηση στο Πασαλιμάνι, διότι έμεινε παραπάνω στον Ρέντη μετά την προπόνηση. Καλό δείγμα… επιστροφής και αυτό!

* Στη σχολή του Ολυμπιακού στην Πεντέλη βρέθηκε χθες ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο νεαρός άσος μίλησε με τους εκκολαπτόμενους άσους του μέλλοντος, εξηγώντας τους πως «το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και βέβαια ένα υπέροχο παιχνίδι».