Στον αστερισμό του Δημήτρη Πέλκα εξακολουθεί να κινείται ο ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος μέσος σάρωσε τα βραβεία της 14ης αγωνιστικής, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης, ενώ το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ψηφίστηκε ως το καλύτερο. Σημειώνουμε ότι και στις δύο κατηγορίες, ο Πέλκας νίκησε τον Παναγιώτη Κονέ της ΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες ενημερώθηκαν χθες ότι θα προπονηθούν για τελευταία φορά στις 20/12 και μετά θα ακολουθήσει μία εβδομάδα άδεια. Θυμίζουμε ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ είναι το ματς με τον Πλατανιά το Σάββατο για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και η επίσης εκτός έδρας συνάντηση με τα Τρίκαλα, την προσεχή Τρίτη για το Κύπελλο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε χθες να μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Λέο Μάτος. Ο ρουμάνος τεχνικός δεν αποκλείεται να έχει στη βασική ενδεκάδα για τρίτο συνεχόμενο ματς τον Πασχαλάκη. Ο 28χρονος τερματοφύλακας με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια στα ματς με Ξάνθη και Παναθηναϊκό κέρδισε αρκετούς πόντους σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του Λουτσέσκου. Θυμίζουμε ότι πριν από δέκα ημέρες, ο Πασχαλάκης υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του έως τον Δεκέμβριο του 2019. Μακ και Βιεϊρίνια συνέχισαν θεραπεία, αλλά δεν υπολογίζονται για το ματς με τον Πλατανιά, καθώς ο μεν πρώτος είναι τιμωρημένος, ο δε Πορτογάλος σε περίοδο αποκατάστασης μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας στην οποία υποβλήθηκε. Τιμωρημένος είναι και ο Πρίγιοβιτς.