Ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο έγραψε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες νίκησαν με το ευρύ 4-0 τη Σουόνσι και έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να πετύχει 15 σερί νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο Big 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, την κορυφαία επίδοση κατέχει η Μπάγερν με 19 νίκες από τη σεζόν 2013-2014 με προπονητή τον Γκουαρντιόλα, ενώ ο Καταλανός είναι υπεύθυνος και για το τρίτο καλύτερο σερί, που κατέχει η Μπαρτσελόνα (16 νίκες) από τη σεζόν 2010-2011 –μαζί με τις Ρεάλ (2016) και Μονακό (2017).

Τα γκολ της εκπληκτικής ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, που απειλεί πλέον όλα τα ρεκόρ, πέτυχαν ο φορμαρισμένος Νταβίντ Σίλβα (2), ο Κέβιν ντε Μπρόινε και ο Αγουέρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 49 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ήδη η Σίτι είναι περισσότεροι απ’ όσους είχε μαζέψει σε έξι από τις 20 προηγούμενες σεζόν!

Οι Πολίτες διατήρησαν τη διαφορά των 11 βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επανήλθε στις επιτυχίες μετά την ήττα της στο ντέρμπι με τη Σίτι, επικρατώντας με 1-0 της Μπόρνμουθ.

Το μοναδικό γκολ των Κόκκινων Διαβόλων πέτυχε ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, τόσο για αγωνιστικούς λόγους (ευθύνεται για τα δύο γκολ που πέτυχαν οι αντίπαλοι και αστόχησε από μικρή απόσταση) όσο και για εξωαγωνιστικούς (φέρεται να πέταξε το μπουκάλι που τραυμάτισε στο κεφάλι τον βοηθό του Πεπ Γκουαρντιόλα, Μικέλ Αρτέτα).

Λίβερπουλ και Αρσεναλ έμειναν στο 0-0 με τις Γουέστ Μπρομ και Γουέστ Χαμ, αντίστοιχα, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που οδηγούν στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα: Νιούκαστλ – Εβερτον 0-1, Σαουθάμπτον – Λέστερ 1-4, Σουόνσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-4, Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ 0-0, Μάντσεστερ Γ. – Μπόρνμουθ 1-0, Τότεναμ – Μπράιτον 2-0, Γουέστ Χαμ – Αρσεναλ 0-0.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 49, Μάντσεστερ Γ. 38, Τσέλσι 35.