Ο Κρις Φρουμ, ο πιο επιτυχημένος βρετανός ποδηλάτης, αγωνίζεται πλέον να σώσει τη φήμη του και την καριέρα του, καθώς στο δείγμα που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του Γύρου Ισπανίας ανιχνεύτηκε υψηλή ποσότητα σαλβουταμόλης, την οποία χρησιμοποιεί για να καταπολεμήσει το άσθμα.

Ο 32χρονος Βρετανός θεωρείται από τους κορυφαίους ποδηλάτες όλων των εποχών, έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο στον Γύρο Γαλλίας. Τον Σεπτέμβριο έγινε ο μοναδικός που συνδύασε νίκες στον γαλλικό και τον ισπανικό αγώνα. Ο Φρουμ υποστήριξε ότι πήρε αυξημένη ποσότητα με οδηγίες γιατρού. «Είναι γνωστό ότι έχω άσθμα και γνωρίζω καλά ποιοι είναι οι κανόνες», είπε.

Η σαλβουταμόλη επιτρέπεται ως νόμιμο φάρμακο για το άσθμα από την WADA, ωστόσο στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί ποδηλάτες που είχαν κάνει υπερβολική χρήση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ιταλού Αλεσάντρο Πετάτσι, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 12 μηνών, ενώ του αφαιρέθηκαν οι πέντε νίκες που είχε σημειώσει στον Γύρο Ιταλίας. Ετσι, αν ο Φρουμ δεν αποδείξει όσα υποστηρίζει, θα του αφαιρεθεί ο τίτλος στον ισπανικό Γύρο και φυσικά θα υποστεί και την ποινή του δωδεκάμηνου αποκλεισμού.