«Ενώστε τις τελείες κατά αύξοντα αριθμό», προστάζει η άσκηση. Τις ενώσαμε και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η εικόνα του Νεοέλληνα κρυμμένη πίσω από τις φετινές αναζητήσεις της Google.
Ενα συμπίλημα ενδιαφερόντων που μοιάζει με σπλαγχνικό λίπος. Μια κρυφή απειλή που δρα ύπουλα, υπονομεύοντας την υγεία του κοινωνικού ιστού.
Η τελεία της αναζήτησης για το iPhone 8 σε σύμφυρμα με την τελεία του κοινωνικού μερίσματος. Ενα από τα σύγχρονα σύμβολα της οικονομικής ισχύς αποτελεί μέρος της ίδιας εικόνας με τη φτώχεια που αναζητά ένα κρατικό φιλοδώρημα για να ξεγελάσει την ανέχειά της.
Παιχνίδια reality με έπαθλο τη δημοσιότητα που διαρκεί όσο η λάμψη ενός πεφταστεριού, πιασμένα αγκαζέ με το επίχρυσο της Eurovision που ανακατεύεται με τους ρυθμούς του τραγουδιού της εφήμερης επιτυχίας.
Ειδωλολάτρες που σκύβουν στην κλειδαρότρυπα για να απολαύσουν το θέαμα των ειδώλων τους τη στιγμή της κατακρήμνισής τους από τον χρόνο.
Μια κοινωνική πατίνα που αρνείται να ενσωματώσει τα μεγάλα και τα σοβαρά.
Ο βόμβος των τζιτζικιών, του πρόσκαιρου και του εύκολου, του αιώνιου καλοκαιριού που έχει αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα ακούγεται από το βάθος του χρόνου, δικαιολογώντας απόλυτα τη νιρβάνα.
Τη χρονιά των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, του ψευδοδιλήμματος του δημοψηφίσματος, των capital controls και των κλειστών τραπεζών, της βαρουφακειάδας και του λαϊκισμού, το 2015, στις πρώτες προτιμήσεις των Νεοελλήνων στις αναζητήσεις τους στο Internet ήταν κατά σειρά το Ευρωμπάσκετ, η Γιουροβίζιον, οι εκλογές και οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι». Τα καυτά κοινωνικά θέματα ακολούθησαν πιο κάτω, ενώ από τη λίστα δεν έλειψε φυσικά και το iPhone 6.
Μια ανορθογραφία σε ένα δύσκολο διαγώνισμα από μετεξεταστέους που κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη. Μαθητές μιας κοινωνίας που αρνούνται να διδαχθούν, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν εκείνα τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναδείξουν τα σκύβαλα.
Μια κοινωνία εθελόδουλη, χωρίς εσωτερική χαρτογράφηση, χαμένη σε αβυσσώδεις λαβυρίνθους.