Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορεί να συνέχισαν με άνετες εντός έδρας νίκες με Ρέθυμνο και Λαύριο αντίστοιχα, αλλά το μυαλό των προπονητών τους ήταν περισσότερο στους τραυματίες. Και για τον μεν Τσάβι Πασκουάλ τα ευχάριστα νέα ήρθαν λίγο μετά το παιχνίδι με την Αρμάνι, όταν έμαθε ότι ο Νικ Καλάθης τη γλίτωσε με μια απλή κάκωση στον ώμο, αντίθετα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τα νέα ήταν άσχημα αφού ο Δημήτρης Αγραβάνης χάνει όλη τη σεζόν (ρήξη χιαστών).

«Μένουμε ως έχουμε»

Πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με το Λαύριο (91-62) στο ΣΕΦ, ο Κιμ Τιλί έκανε σουτάκια και πολύ θα ήθελε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να τον έχει διαθέσιμο για να καλύψει αμέσως το κενό του Δημήτρη Αγραβάνη αλλά, όπως είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού, «ο Γάλλος χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο (σ.σ. τουλάχιστον δυόμισι μήνες) για να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία του». «Δυστυχώς χάνουμε τώρα έναν παίκτη όπως ο Αγραβάνης, που μας βοηθάει πάρα πολύ και είναι ιδιαίτερα έμπειρος παρά το νεαρό της ηλικίας του. Δεν πρόκειται όμως να πάρουμε παίκτη, θα μείνουμε ως έχουμε και θα λύσουμε το πρόβλημα εκ των έσω μέχρι να γυρίσει και ο Τιλί» τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που έπαιξε αρκετά με τον Παπαπέτρου τεσσάρι, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ζεστός (4/4 τρίποντα και πρώτος σκόρερ με 14 π.) όπως και όλη η ομάδα από τα 6,75 μ. (57% με 16/28!).

Το Λαύριο παρακολουθούσε το παιχνίδι μέχρι ενός σημείου, κυρίως χάρις στον Μέιερ (21 π. με 4/6 τρίποντα), όχι όμως και στο δεύτερο ημίχρονο. «Μάλλον πήγαμε για ούζα… Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η φετινή μας πορεία μόνο τυχαία δεν είναι και ειλικρινά αν μου έλεγε κάποιος στην αρχή της χρονιάς ότι 9η αγωνιστική παίζουμε με τον Ολυμπιακό και είμαστε ισόβαθμοι πριν από το παιχνίδι θα γελούσα. Θα καταλάβουμε πιστεύω έπειτα από πολλά χρόνια τι ακριβώς έχει πετύχει αυτή η ομάδα του Λαυρίου» είπε με περηφάνια ο τεχνικός της Χρήστος Σερέλης.

Οικονομία δυνάμεων

Η άνετη –στο δεύτερο μέρος –νίκη επί του Ρεθύμνου (91-69) στο ΟΑΚΑ ήταν το πρώτο (εύκολο σε σχέση με την Ευρώπη) τεστ χωρίς τον Νικ Καλάθη για τον Παναθηναϊκό.

Που είχε θεματάκια (ήταν στο 47-45 στο 25′) αλλά αυτό είχε να κάνει και με την έλλειψη ενέργειας βασικών παικτών από τα παιχνίδια της Ευρώπης.

Δεδομένης μάλιστα της διπλής ευρωπαϊκής εβδομάδας με Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα, ο Τσάβι Πασκουάλ φρόντισε να ξεκουράσει άπαντες με μεγάλο ροτέισον. Οι Πράσινοι, που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ντένμον και Λοτζέσκι από 14, οι πρώτοι σκόρερ), έκαναν θραύση στα ριμπάουντ με 22 επιθετικά (από τα συνολικά 46 που πήραν) και είχαν μόλις 9 λάθη, υποχρεώνοντας το Ρέθυμνο (Μούντι 24) σε 19.