Στη φυλακή οδηγούνται 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ και 3 ακόμα άτομα που φέρονται ως επικεφαλής του κυκλώματος, το οποίο κατηγορείται ότι προκάλεσε ζημία σχεδόν 7 εκατομμυρίων ευρώ στον οργανισμό μέσω του ανακυκλώσιμου υλικού που εμπορεύονταν.
Συνολικά 11 από τους 19 κατηγορούμενους κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους καθώς είχαν περιφερειακό ρόλο.
Το κατηγορητήριο αφορά βαρύτατες πράξεις, όπως διεύθυνση και 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αφού φέρονται να εκποιούσαν ανακυκλώσιμο συγκοινωνιακό υλικό του ΟΣΕ, στήνοντας τους πλειστηριασμούς και κλέβοντας στο ζύγι. Η ζημία εκτιμάται σε πάνω από 7 εκατομμύρια σε 2 χρόνια .
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν στις απολογίες τους τις κατηγορίες και μάλιστα ο συνήγορος ενός εκ των φερομένων ως επικεφαλής, Σάκης Κεχαγιόγλου, είπε πως «ορισμένες μικροπαραβάσεις ανά την Ελλάδα είναι μεμωνομένα και μη συνδεόμενα περιστατικά σε διάφορες πόλεις της χώρας και δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης». Η δράση του κυκλώματος εκτιμάται ότι ξεκινά από τον Φεβρουάριο του 2015, Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται ότι έπαιρναν μίζες από 100 ευρώ έως 40.000 ευρώ προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν σε τρεις εταιρείες ΡΟΜΑ χωρίς παραστατικά.
Ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, εκπροσωπώντας κατηγορούμενους υπαλλήλους του ΟΣΕ, είπε πως «οι εντολείς του αρνούνται την κατηγορία και από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει δωροδοκία, κατηγορία την οποία απορρίπτουν κατηγορηματικά». Οσον φορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι ενός υπαλλήλου είπε πως «ασκούσε παράλληλη αγροτική απασχόληση για να ζήσει και τα χρήματα προέρχονται από εκεί».