Η τύχη είναι γυαλί: εκεί που λάμπει θρυμματίζεται. Το έχει πει ρωμαίος γνωμικογράφος πολλούς αιώνες πριν από την κυριαρχία της στρογγυλής θεάς στις κοινωνίες. Τα λόγια του είναι επίκαιρα όσο ποτέ για τη Μίλαν, που είδε το γυαλί να λάμπει το καλοκαίρι, όταν οι νέοι ιδιοκτήτες της ξόδεψαν 230 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουν το ρόστερ της για να επιστρέψουν οι Ροσονέρι στην κορυφή της Ευρώπης. Το γυαλί που έλαμπε και εξέπεμπε υποσχέσεις έγινε χίλια κομμάτια. Οι επτά ήττες της Μίλαν σε μόλις 17 αγωνιστικές παραπέμπουν στη σεζόν 1981-82 όταν η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης κατετάγη στη 14η θέση και υποβιβάστηκε στη Serie B.

Με αντιπάλους τις δύο χειρότερες ομάδες της φετινής Serie A, την Μπενεβέντο και τη Βερόνα, οι Ροσονέρι έχουν κατακτήσει μόλις έναν βαθμό.

Οι επιθετικοί Αντρέ Σίλβα και Κάλιβιτς, για τους οποίους η Μίλαν ξόδεψε 65 εκατ. ευρώ για να τους φέρει φέτος στο Μεάτσα, έχουν πετύχει 4 γκολ με τον πρώτο να μην έχει βρει ακόμα δίχτυα στο πρωτάθλημα.

Το μέλλον πνίγεται σε πυκνότερο σκοτάδι, μετά την απόρριψη από την UEFA της πρότασής της για εθελοντική συμφωνία προκειμένου να πέσει στα μαλακά για την παραβίαση των κανόνων του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι.

Οταν μία ομάδα που λάμπει θρυμματίζεται και λέγεται Μίλαν…