Ολα δείχνουν πως το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις μόλις ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Ηδη ο Γιώργος Κουτρουμπής αποτελεί παρελθόν και μάλιστα οι σχέσεις του με την ομάδα επιδεινώθηκαν μετά τη χθεσινή προσφυγή με την οποία φέρεται να διεκδικεί 320.000 ευρώ (όλο το ποσό του συμβολαίου), ενώ οι Πράσινοι σκόπευαν να του καταβάλουν τα δεδουλευμένα (120.000 ευρώ).

Ο δεύτερος Ελληνας που θα ήθελε να αποχωρήσει είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο 23χρονος τερματοφύλακας έχει οριστικοποιήσει τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα, όμως ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα μετακομίσει στη Λισαβόνα. Το πιθανότερο πάντως είναι να μείνει στον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι.

Παράλληλα, άλλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μολέντο ή ο Χουλτ, έχουν προτάσεις από ξένους συλλόγους. Ο Τύπος της Βραζιλίας αναφέρει ότι ο Μολέντο έχει στα χέρια του τέσσερις προτάσεις, η μία λέγεται πως είναι από την Κορίνθιανς. Ωστόσο, η ομάδα που έχει εκφράσει πιο έντονα το ενδιαφέρον της για τον 30χρονο Βραζιλιάνο είναι η Ιντεπεντιέντε.

Σε ό,τι αφορά τον Χουλτ, συζητά με την Αντερλεχτ, ενώ παρελθόν θεωρείται και ο Τσάβες, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην Αργεντινή.

Δύο μέτωπα

Οι Πράσινοι βέβαια κάνουν κι αυτοί τις δικές τους κινήσεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα. Το οικονομικό, αλλά και την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση ποδοσφαιριστών.

Πρώτη προτεραιότητα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι η ενίσχυση στην επίθεση και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι Πράσινοι. Παράλληλα φαίνεται πως είναι πολύ κοντά και στην απόκτηση του αμυντικού του Πανιωνίου Βαγγέλη Οικονόμου.

Ομως, η (πολύ) μεγάλη προσπάθεια απαιτείται για να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός την οικονομική κρίση. Και για αυτό οι άνθρωποί του εργάζονται ώστε να πετύχουν συμβιβασμό με τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπάρχουν εκκρεμότητες. Καταρχήν υπάρχει το θέμα του Ράσμους Τελάντερ, με τον οποίο είναι κοντά σε συμφωνία για διακανονισμό. Το ίδιο πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν και με άλλες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει ικανοποίηση για την εξαιρετική παρουσία του νεαρού Σωτήρη Πίσπα που ήταν στη βασική ενδεκάδα στο προχθεσινό ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Μάλιστα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες ανέβασε στον λογαριασμό του στα social media φωτογραφία μαζί με τον 19χρονο επιθετικό στο αεροπλάνο γράφοντας «παικταρά μου».