Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν τη γοητεία τους. Ο Ελβις Πρίσλεϊ, που δεν πέθανε ποτέ. Οι μυστικές οργανώσεις σαν τους Τέκτονες και τους Illouminati, που κυβερνάνε τον κόσμο. Το τρίγωνο των Βερμούδων. Η προσεδάφιση στη Σελήνη, που δεν έγινε ποτέ. Και δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω οι Ελληνες. Οι από αέρος ψεκασμοί ήταν το μεγάλο ατού των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να εισέλθουν στη Βουλή και να συγκυβερνήσουν με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν θα μπορούσαν να υπολείπονται οι ποδοσφαιρόφιλοι. Για δεκαετίες, οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν την ακράδαντη πεποίθηση ότι οι μετοχές της ΠΑΕ ήταν στο συρτάρι του γραφείου τού Ανδρέα Ζαφειρόπουλου.

Η τελευταία ποδοσφαιρική θεωρία συνωμοσίας έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Μου την εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια ταξιτζής στη διαδρομή Μοναστηράκι – Σύνταγμα: «Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει. Δεν θα τον αφήσει ο Βαρδινογιάννης. Αυτός έχει τις μετοχές». Κι όταν τόλμησα να εκφράσω αμφιβολίες, με κατακεραύνωσε: «Δεν ξέρεις εσύ. Θέλει να εκδικηθεί αυτούς που βρίζουνε την οικογένειά του. Δεν θα αφήσει τον Παναθηναϊκό να πέσει στη Β’ Εθνική, αλλά θα τον έχει να ταλαιπωρείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας». Οπως έχει πει ο Ομέρ Βρυώνης, «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε».

Δεν είναι όμως ο μοναδικός ο ταξιτζής που έχει αυτή την ακράδαντη πεποίθηση. Είναι σημαντική μερίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Είναι οι Οργανωμένοι, που ανάρτησαν πανό στο γήπεδο της Ξάνθης αποκαλώντας τον Αλαφούζο «μπροστινό». Κι είναι εμφανές σε αυτή την περίπτωση ποιος είναι ο «πισινός».

Θα πει κάποιος, τώρα το πήρανε χαμπάρι ότι ήταν μπροστινός; Πέντε χρόνια, που καλοπερνάγανε μαζί του, δεν το ξέρανε; Προφανώς και τα ντερβισόπαιδα δεν είναι κορόιδα. Τις θεωρίες συνωμοσίας τις διαδίδουν. Δεν τις μασάνε. Αυτό τους συμφέρει, αυτό λένε. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.