Καταπληκτικό πρωτάθλημα από τον Ανδρέα Γιαννιώτη, που μπορεί να καμαρώνει ως ο κορυφαίος πορτιέρο της Σούπερ Λίγκας. Είναι τόσο καλός, που ο Ολυμπιακός ήδη έχει πάρει την απόφαση να τον επαναφέρει στον Ρέντη. Οπως φαίνεται όμως αυτό δεν θα συμβεί τον Ιανουάριο, αλλά το καλοκαίρι. Υπάρχει η σκέψη να παραμείνει ο 25χρονος στο Περιστέρι και να συνεχίσει σε ρόλο πρωταγωνιστικό στην ομάδα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Να βάλει και άλλα ματς βασικού στα γάντια του, ώστε το καλοκαίρι γυρίζοντας στον Ολυμπιακό να είναι σε θέση να διεκδικήσει το Νο1 των πρωταθλητών. Οι Πειραιώτες είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τον Σίλβιο Προτό, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι ο τερματοφύλακας που εμπιστεύονται. Αναζητείται λοιπόν εκείνος που θα αναλάβει τη θέση του δεύτερου μέχρι το τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Κάποιος έμπειρος που να μπορεί να παίξει τον ρόλο του αναπληρωματικού. Αυτή είναι η βασική σκέψη και λογικά αυτή θα προκριθεί κιόλας από τους Πειραιώτες, που θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν να χωρίσουν τον δρόμο τους με αυτόν του Στέφανου Καπίνο. Το καλοκαίρι ξεκίνησε με Καπίνο, Γιαννιώτη. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου το δίδυμο έγινε Καπίνο, Προτό. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η σειρά άλλαξε σε Προτό, Καπίνο. Το επόμενο καλοκαίρι θα είναι Προτό, Γιαννιώτης. Μαζί από τη νέα αγωνιστική περίοδο οι δύο καλύτεροι της φετινής σεζόν λοιπόν. Καθόλου άσχημα…

Για την ιστορία, ο Ανδρέας Γιαννιώτης φέτος σε 13 συμμετοχές με τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ.

ΨΑΧΝΕΙ Ο ΙΝΤΕΓΕ

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μπράουν Ιντέγε έφυγε από τον Ολυμπιακό για την Κίνα και την Τιαντζίν Τέντα. Τώρα, ενόψει Μουντιάλ, ψάχνει ομάδα για να επιστρέψει στο… κεντρικό ποδοσφαιρικό ταμπλό. Στην Κίνα αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, πέτυχε 4 γκολ, την τελευταία του εμφάνιση όμως την έκανε την 1η Ιουλίου. Το κασέ του είναι της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ, η επιθυμία όμως να πάει… Ρωσία το καλοκαίρι είναι μάλλον αρκετή για να ρίξει μπόλικο νερό στο κρασί του.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ…

Ο Χοσέ Χολέμπας είναι για άλλη μια σεζόν σημαντικός για τη Γουότφορντ (15 συμ., 3 ασ.) και οι Αγγλοι –παρότι το καλοκαίρι θα είναι 34 –μια χαρά θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους. Ηδη του πρότειναν νέο διετές συμβόλαιο, καθώς το τρέχον ολοκληρώνεται με τη λήξη της περιόδου. Τι σκέφτεται ο ίδιος ο Χολέμπας για αυτό; Δεν είναι σίγουρος. Και αυτό γιατί έχει πάντα κατά νου να δοκιμάσει στο φινάλε της καριέρας του στο MLS. Ναι, στις ΗΠΑ.

ΠΑΡΤΕ ΜΕ…

Ολόκληρη συζήτηση για το αν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα μείνει ώς το τέλος της σεζόν στον Παναθηναϊκό. Μάλλον όμως χωρίς σοβαρό υπόβαθρο. Ο νεαρός πορτιέρο, σύμφωνα με όσα λένε στην Πορτογαλία, ζήτησε ο ίδιος από την Μπενφίκα να τον εντάξει στο ρόστερ της μια ώρα αρχύτερα. Ή πιο σωστά έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Τι θα κάνουν οι Λουζιτανοί; Μη δούμε κάποια έκπληξη. Να τον παίρνουν από την Ελλάδα για να τον δώσουν αλλού δανεικό ώς τη λήξη της σεζόν.

ΟΛΟΙ… ΓΙΟΥΣΗ

Μεγάλη κουβέντα στην πιάτσα των ατζέντηδων για το φιντανάκι που έφερε στην επιφάνεια η ΑΕΚ. Τον 18χρονο Χρήστο Γιούση, που μας συστήθηκε μέσω Κυπέλλου, σκοράροντας δύο φορές με αντίπαλο την Καλλιθέα. Ο νεαρός φορ δεν έχει υπογράψει με κάποιον μάνατζερ. Αυτό λοιπόν έχει λειτουργήσει ως «αφύπνιση» για όλους. Ηδη έχουν επιχειρήσει αρκετοί να του ανοίξουν σχετική συζήτηση… Προφανώς όμως ο νεαρός δεν βιάζεται.

ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Θυμάστε τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όχι, εξού και το γεγονός ότι ο 23χρονος μπακ έχει συμμετοχές μόνο στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Δεν έχει αγωνιστεί καθόλου ώς εδώ και αναπόφευκτα ψάχνει διέξοδο. Να πάει κάπου ως δανεικός (όπως πέρυσι στην Ομόνοια) ή ακόμη και ως μεταγραφή. Τι ψάχνει ή πιο σωστά πού ψάχνει; Προς Γερμανία μεριά. Για δανεισμό με οψιόν αγοράς.