Ρίχνοντας ματιές σε όλη τη διαδρομή του πρώτου γύρου της Λίγκας, πολλά μπορείς να διαπιστώσεις. Είτε σε πρόσωπα είτε σε αριθμούς. Κοιτάς τις αγωνιστικές, αντιλαμβάνεσαι το σασπένς, προσμένεις έναν εξίσου συναρπαστικό δεύτερο γύρο και, θέλοντας και μη, αναζητείς πρωταγωνιστές. Οσους ξεχώρισαν σε αυτό το μισό της σεζόν.

Υστερα από μπόλικη σκέψη, τρία είναι τα πρόσωπα του πρωταθλήματος που είδαν τις μετοχές τους να κάνουν limit up. Προσοχή: δεν αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές που διέπρεψαν ή σε τεχνικούς που πραγματοποίησαν εντυπωσιακή πορεία. Κυρίως μιλάμε για τα δύο άτομα που δεν πολυφαίνονταν στην αρχή, ήταν λιγότερο γνωστά και ξαφνικά συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να τους γνωρίσουν ακόμη και οι ελάχιστα μυημένοι. Λέμε για τον Λεονάρντο Κούτρη, τον Κώστα Μαυροπάνο και τον Νταμίρ Κάναντι. Κοινό σημείο για τους δυο πρώτους, ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και το ότι σμιλεύτηκαν στα χέρια του μάστορα Γιάννη Πετράκη. Κάποια πράγματα αξίζει να αναφέρονται και η δουλειά του συγκεκριμένου προπονητή φέρνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα καρπούς.

Ταλέντο

Ο Κούτρης προέκυψε ως προσθήκη στον Ολυμπιακό, στη λογική να πάρει η ομάδα έναν αριστερό μπακ. Να πούμε ότι ξετρελάθηκε ο κόσμος το περασμένο καλοκαίρι με τη μεταγραφή, μάλλον θα είναι ψέμα. Καλή παρουσία στον ΠΑΣ είχε ο παίκτης, αλλά μέχρι εκεί. Από τα πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού, ωστόσο, έδειξε τις διαθέσεις του. Καλές κατεβασιές μέχρι την αντίπαλη περιοχή, με δυνάμεις αρκετές και σέντρα ώρες ώρες εξαιρετική, ο με ρίζες (λόγω μητέρας) από τη Βραζιλία αμυντικός πείθει ότι μπορεί να βγει. Του λείπει η εμπειρία, σαφώς και η προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι. Οταν όμως έχουμε να κάνουμε με ισχυρή ομάδα που κυρίως επιτίθεται, μετρά ο μπακ να είναι επιθετικός: ο Κούτρης το ‘χει. Μένει να φανεί η διάρκειά του, γιατί αυτό καταξιώνει τον παίκτη και πετά από πάνω του την ταμπέλα του ταλέντου.

Αποκάλυψη

Οσον αφορά τον Μαυροπάνο, είναι η αποκάλυψη της σεζόν στα Γιάννινα. Ψηλό παιδί, στα 20 του χρόνια, παίζει με την ανεμελιά της νιότης και το πάθος του ποδοσφαιριστή που θέλει πάση θυσία να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Το έκανε και μη διαφεύγει την προσοχή κανενός ότι στις 14 μέχρι τώρα συμμετοχές του έχει καταγράψει τρία γκολ. Δεν είναι μικρός ο αριθμός για έναν κεντρικό μπακ. Ικανός στις προσωπικές μονομαχίες, ένα ταυρί όπως τον χαρακτηρίζουν, ασφαλώς και θέλει πρόσθετη δουλειά στο τακτικό κομμάτι και στον χειρισμό της μπάλας. Αλίμονο αν ήταν τέλειος. Οι προοπτικές που έχει, πάντως, επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι είναι στις λίστες όλων των ηχηρών ονομάτων: και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οπως και διαφόρων ατζέντηδων που τον αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει προϊόν έτοιμο για εξαγωγή.

Το θαύμα

Φυσικά, δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για όσους εκτοξεύθηκαν στη στρατόσφαιρα ενδιαφέροντος και αναγνώρισης, αν δεν έχουμε στο κλαμπ και τον Νταμίρ Κάναντι. Ο αυστριακός τεχνικός ήρθε από το πουθενά, από μια αγορά που ελάχιστες φορές στο παρελθόν έδωσε λύσεις στις ελληνικές ΠΑΕ, αλλά οδήγησε τον Ατρόμητο σε μια πορεία γεμάτη επιτυχίες, επί αρκετό καιρό έτρεξε αήττητο σερί και κυρίως έμαθε μια ομάδα που συνήθως κοιτούσε τα νώτα της, να σκέφτεται επιθετικά και να απειλεί. Αυτό είναι παράσημο μεγάλο και μπράβο στον ατρόμητο προπονητή για το κατόρθωμά του!