Στην ελληνική γλώσσα η χρήση του θαυμαστικού υπογραμμίζει έντονα συναισθήματα, ξαφνικά αισθήματα, προσταγές ή το απίστευτο μιας κατάστασης. Στην περίπτωση της πρωτοβουλίας του Κουτρουμπή να καταθέσει προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού, διεκδικώντας το ποσό των 310.000 ευρώ, το θαυμαστικό το οποίο συνοδεύει την είδηση σε πολλές ιστοσελίδες προφανώς αναφέρεται στο απίστευτο της κατάστασης.
Είναι πράγματι απίστευτο ένας επαγγελματίας που ουσιαστικά απολύεται από την εργασία του να διεκδικεί την αποζημίωσή του. Αλλωστε το συγκεκριμένο σημείο στίξης τοποθετείται ανάλογα με την κατανόηση της λειτουργίας του. Συμπερασματικά, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν στη θέση του άλλοτε πράσινου ποδοσφαιριστή και μάλιστα χωρίς θαυμαστικό.
Στην ιστορία του Κουτρουμπή ισχύει η λαϊκή ρήση «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Πριν αποφασίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης να διώξει τον παίκτη με τρόπο που ουσιαστικά τον άφησε έκθετο, θα έπρεπε να σκεφτεί τις συνέπειες.
Η περίπτωση του 26χρονου ποδοσφαιριστή μπορεί να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα στην προσπάθεια διάσωσης του Παναθηναϊκού. Η τέχνη του ποδοσφαίρου δεν έχει σχέση με αυτήν της πολιτικής, που προβλέπει το αναπόφευκτο και επισπεύδει την εμφάνισή του γιατί οι κανόνες που το διέπουν είναι πιο αυστηροί. Εκ του αποτελέσματος όμως γίνεται αντιληπτό πως ελάχιστοι τους έχουν διαβάσει.