Την ανοιχτή αντιπαράθεση με την Μπαρτσελόνα επέλεξε η Ατλέτικο Μαδρίτης, καταγγέλλοντας τους Καταλανούς στη FIFA για την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τον Αντριάν Γκριεζμάν.

Ο ισπανικός Τύπος ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες πως εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα συναντήθηκαν με μέλη της οικογένειας του γάλλου ποδοσφαιριστή, επισημαίνοντας πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα τού Γκριεζμάν θα είναι το Καμπ Νου.

Πηγές από την Ατλέτικο, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Ας», ανέφεραν: «Ο Γκριεζμάν έχει πολυετές συμβόλαιο και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Επιπλέον, ο σύλλογος αντιλαμβάνεται πως επηρεάζεται ο ανταγωνισμός καθώς η Μπάρτσα είναι πρώτη και η Ατλέτικο δεύτερη στη βαθμολογία».  Εκπρόσωπος της FIFA επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η Ατλέτικο Μαδρίτης κατήγγειλε την Μπάρτσα.  Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπάρτσα βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για τον τρόπο προσέγγισης παικτών που την ενδιαφέρουν. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του άσου της Γκρέμιο, Αρτουρ.