«Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Μεγάλωσα βλέποντας όλους αυτούς τους κορυφαίους παίκτες και τώρα είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Η κληρονομιά που αφήνει κανείς είναι πολύ σημαντική, γιατί σημαίνει πως πετύχαμε όλοι μαζί κάτι σπουδαίο και το θέμα είναι πώς επηρεάζει την επόμενη γενιά. Αν όμως δεν ήταν όλοι αυτοί, εγώ δεν θα ήμουν τώρα εδώ».

Ηταν η βραδιά του, με τον Κόμπι Μπράιαντ να καμαρώνει παρέα με την οικογένειά του την υπέρτατη τιμή από την ομάδα με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστός, αλλά και ο ίδιος της έδωσε ξανά τη λάμψη της.

Σε μια μοναδική τελετή στο ημίχρονο της αναμέτρησης των Λος Αντζελες Λέικερς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Λιμνάνθρωποι απέσυραν τις φανέλες του Κόμπι με το Νο8 και το Νο24, οι οποίες ανέβηκαν ψηλά στην οροφή του Staples Center δίπλα σε άλλες θρυλικές φανέλες, όπως αυτές των Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Μάτζικ Τζόνσον, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Τζέρι Ουέστ, Σακίλ Ο’ Νιλ, Τζέιμς Ουόρθι, Ελτζιν Μπέιλορ, Γκέιλ Γκούντριχ και Τζαμάλ Ουίλκς.

Η μεγάλη διαφορά; Του Κόμπι Μπράιαντ ανέβηκαν και οι δύο φανέλες που είχε φορέσει και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, όχι μόνο των Λέικερς, αλλά και ολόκληρου του NBA, του οποίου φανέλες με δύο διαφορετικούς αριθμούς αποσύρθηκαν από κάποια ομάδα.

Ο «Βlack Μamba» έγραψε και πάλι ιστορία και στο βίντεο που του είχε ετοιμάσει η ομάδα του μίλησαν για αυτόν μεταξύ άλλων οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Αντονι, Κέβιν Ντουράντ, Κέβιν Γκαρνέτ, Γκρεγκ Πόποβιτς, Τζέιμς Χάρντεν, Ντοκ Ρίβερς και Ντουέιν Ουέιντ, ενώ την όμορφη τελετή παρακολούθησαν από κοντά πολλοί παλαιοί συμπαίκτες του, φίλοι του, αλλά και αντίπαλοι όπως οι παίκτες των Γκόλντεν Στέιτ Ούριορς, οι οποίοι πάντως «πλήγωσαν» τους Λιμνανθρώπους.

Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε το νικητήριο καλάθι 7,3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης διαμορφώνοντας το τελικό 116-114 (102-102 στην κανονική διάρκεια) με τον 29χρονο φόργουορντ να δείχνει ότι είναι εδώ και καιρό από τα νέα μεγάλα αστέρια του ΝΒΑ, έχοντας εκτός του κρίσιμου καλαθιού και 36 πόντους (6/18 δ., 4/11 τρ., 12/13 β.), 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κοψίματα και 1 κλέψιμο, σε 41 λεπτά!

Ο Κόμπι πάντως είχε αποχωρήσει στην αρχή της παράτασης φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις, ενώ το Διαδίκτυο είχε πέσει από τα χιλιάδες συγχαρητήρια, μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο πρόσφατα είχε αποθεώσει ο Μπράιαντ σε συνέντευξή του.