Ενδεχομένως για κάποιους που δεν είναι μυημένοι με την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, η περίπτωση του Δημήτρη Αγραβάνη που χάνει όλη την υπόλοιπη χρονιά λόγω ρήξης χιαστών να προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Ομως μη γελιόμαστε, οι λίγο παλαιότεροι (για ρωτήστε και τον Μίλαν Τόμιτς, που είναι πάνω από δύο δεκαετίες στην ομάδα) τα έχουν δει όλα.

Η συγκεκριμένη ομάδα διεκδικεί σχεδόν χωρίς αντίπαλο το Οσκαρ ατυχίας μέσα στα χρόνια με σημαντική βέβαια παράμετρο, για να μην την ξεχνάμε, ότι έχουν υπάρξει και ιατρικά σφάλματα ή λάθος εκτιμήσεις με πρόσφατο παράδειγμα ότι ο Αγραβάνης αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Κόροιβο έχοντας ήδη υποστεί τη ζημιά!

Οπως και να έχει, πάντως, οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι σοβαροί και ξεκάθαροι, που στοιχίζουν ακριβά στους παίκτες και φυσικά στους αδελφούς Αγγελόπουλους που έχουν δει ουκ ολίγες φορές μεγάλα συμβόλαια να μένουν καθηλωμένα στο κρεβάτι του πόνου (Ματσιγιάουσκας και Γιανγκ είναι ίσως τα κορυφαία παραδείγματα στα χρόνια που είναι στην ομάδα).

Η πιο «πονεμένη» σεζόν

Τη φετινή χρονιά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση σαφώς και έστησαν μια πολύ πιο ανταγωνιστική και πλούσια σε βάθος πάγκου ομάδα. Τόσο ο κόουτς όμως όσο και ο κόσμος δεν ευτύχησαν να τη δουν, έστω σε ένα παιχνίδι, να παίζει πλήρης και αυτό πλέον θα πάει έτσι μέχρι το φινάλε της χρονιάς (αφού δεν θα ξαναπαίξει ο Αγραβάνης).

Πρόκειται σχεδόν μακράν για την πιο άτυχη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου και αυτό οριοθετείται βασικά από το τρίο των σημαντικότερων τραυματισμών βασικότατων παικτών.

Με αρχή τον Κιμ Τιλί, καθώς ο γάλλος φόργουορντ σε μια ανύποπτη στιγμή στο ζέσταμα του πρώτου αγώνα της σεζόν στην Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια ένιωσε έντονο πόνο και αποχώρησε. «Απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυσή του» η ιατρική διάγνωση, άμεση επέμβαση και υπομονή τουλάχιστον τεσσερισήμισι με πέντε μήνες, για ένα βασικό γρανάζι της ομάδας που δεν πρόλαβε να παίξει δευτερόλεπτο στην Ευρωλίγκα.

Σε εκείνο το «καταραμένο» παιχνίδι με την Μπασκόνια βγήκε νοκάουτ για λίγες ημέρες και ο Παπανικολάου (οστικό οίδημα), αλλά ακόμα και μια τσιρλίντερ της ομάδας! Ακολούθησε ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης που έλειψε δύο μήνες (λόγω οστεοχονδρίτιδας), ενώ το αποκορύφωμα ήταν με τον Αγραβάνη.

Από την έναρξη των φιλικών μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών, από τη 16άδα του Ολυμπιακού την έχουν γλιτώσει μόλις πέντε παίκτες (Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Αρσενόπουλος, Γιώργος Μπόγρης, Χόλις Τόμπσον και Τζαμέλ ΜακΛίν), εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι έχουν πολύ μικρή χρονική συμμετοχή!

Αντίθετα έχουν λείψει από αρκετά παιχνίδια οι Βαγγέλης Μάντζαρης (χτύπημα στο πόδι), Γιάνις Στρέλνιεκς (κάκωση ώμου), Ιωάννης Παπαπέτρου (μυϊκός σπασμός στον προσαγωγό), Γιώργος Πρίντεζης (μέση), Μπράιαν Ρόμπερτς (θλάση στο δεξί πόδι), Νίκολα Μιλουτίνοφ (αστράγαλος και γόνατο). Στο δε Μιλάνο θύμα τραυματισμού (μέση) είχε πέσει μέχρι και ο τιμ μάνατζερ και διευθυντής επικοινωνίας Χρήστος Μπαφές!

Η κατάρα των Λιθουανών

Ολα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό υπήρξαν παίκτες με μεγάλους και πολύχρονους τραυματισμούς (Τάρλατς, Μπέρι, Γαλακτερός, Κόμαζετς, Βασιλόπουλος, Νεστέροβιτς, Μάντζαρης, Γιανγκ, Αγραβάνης και πολλοί άλλοι) αλλά η κατάρα των Λιθουανών είναι χωρίς προηγούμενο.

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και ο Εουρέλιους Ζουκάουσκας ουσιαστικά τελείωσαν την καριέρα τους μετά τους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς τους όσο έπαιζαν στον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά δεν έφτασαν ποτέ ξανά στο ίδιο επίπεδο ο Αρτούρας Καρνισόβας και ο Ρόνι Σεϊμπούτις, που έλειψαν πολύ καιρό από σοβαρούς τραυματισμούς (γόνατο, μέση, δισκοπάθεια). Ακόμα και ο Λίνας Κλέιζα, με το που έφυγε για το ΝΒΑ, έκανε αμέσως δύο χειρουργεία.