Δεν είναι όλα γκρίζα στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η άσχημη οικονομική κατάσταση να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης, η πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο να προβληματίζει, ωστόσο οι υπεύθυνοι του συλλόγου βλέπουν και κάτι που μπορεί να δημιουργεί αισιοδοξία.

Στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νέα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί διαθέτουν ταλέντο και ήδη κάποιοι έχουν δείξει πως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Και είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός μπορεί να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους.

Στο ματς με την Ξάνθη ήταν βασικός στην ενδεκάδα ο 19χρονος επιθετικός Σωτήρης Πίσπας, πρώτος σκόρερ στην Κ-20 την περασμένη περίοδο. Ο Πίσπας λοιπόν αγωνίστηκε 77 λεπτά στα Πηγάδια, είχε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και όταν ολοκλήρωσε την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είχε καταγράψει τρεις τελικές (από τις οποίες οι δύο στην εστία). Ο Πίσπας είχε χρησιμοποιηθεί 23 λεπτά και στο εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λαμία.

Στην Ξάνθη πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα (επτά) και ο 18χρονος μέσος Χρήστος Κουντουριώτης. Τις περισσότερες συμμετοχές από τα νέα παιδιά (πέντε) έχει ο 20χρονος μέσος Τάσος Χατζηγιοβάνης. Περισσότερο χρόνο είχε στο ματς με τον Πανιώνιο (46 λεπτά), ενώ μπήκε στο γήπεδο και στα ματς με Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Πλατανιά. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχε αγωνιστική παρουσία 25 λεπτών ο 17χρονος επιθετικός Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Κόντρα στον Λεβαδειακό είχε συμμετοχή 49 λεπτών ο 19χρονος στόπερ Στέφανος Ευαγγέλου, που προέρχεται από τον Πανιώνιο και είναι στον Παναθηναϊκό από το 2015.

Περιμένουν τη σειρά τους

Τα παιδιά αυτά δεν είναι τα μοναδικά που ανήκουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Τη σειρά τους περιμένουν επίσης ο 21χρονος αμυντικός μέσος Παντελής Στάικος, ο 19χρονος μέσος Γιάννης Μπουζούκης, ενώ στην περίπτωση που μετακομίσει τον Ιανουάριο στη Λισαβόνα και την Μπενφίκα ο τερματοφύλακας Οδυσσέας Βλαχοδήμος, πίσω από τον Σωκράτη Διούδη θα πάρει θέση ο 21χρονος Κώστας Κότσαρης.

Ενας ακόμα ποδοσφαιριστής που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε τέσσερα παιχνίδια και αναμένεται να έχει και άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια είναι ο 23χρονος Χρήστος Δώνης. Προέρχεται από τις ακαδημίες, αλλά είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Λουγκάνο, ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή και επέστρεψε στους Πράσινους το καλοκαίρι.

Στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι υπάρχει μία φουρνιά εξαιρετικών παικτών που προέρχονται από την ακαδημία. Μάλιστα, στις αρχές Οκτωβρίου η ΠΑΕ αποφάσισε να δώσει τα πρώτα επαγγελματικά συμβόλαια σε παιδιά από την Κ-20 (γεννηθέντες κατά τα έτη 1998, 1999 και 2000), η οποία έχει εξαιρετική πορεία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ποδοσφαιριστές όπως 19χρονος τερματοφύλακας Κώστας Χαλκίδης, οι αμυντικοί Αντώνης Οικονομόπουλος και Ιγκλι Ντόκο, οι Λεωνίδας Καλομοίρης, Αντριάνο Σκεντεράι και Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και ο επιθετικός Χρήστος Σέχου θα περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, δουλεύοντας σκληρά, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των προπονητών.